4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şenlik havasında eylem!

MERSİN'DE DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Kamu çalışanları, güvenceli istihdam, toplu sözleşme ve grev hakkı gibi talepler için Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de greve gitti. Davul-zurnalı eylem nedeniyle başta eğitim ve sağlık kuruluşları olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşundaki işler aksadı.

Mersin Tren Garı önünde bir araya gelen kamu çalışanları, 'Madendeki 30 emekçiyi öldüren kader değil, AK Parti'nin özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarıdır' yazılı bir pankart açarak, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyen göstericiler, İstiklal Caddesi güzergahını takip edip, buradan Hastane Caddesi'ne çıkarak, Metropol İş Merkezi civarında yer alan AK Parti İl Binası'na yöneldi. Lise ve üniversite öğrencilerinin de destek verdiği yürüyüş esnasında araç trafiği kilitlenirken, sürücülerle eylemciler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Çıkan tartışmalar büyümeden yatıştırılırken, araç trafiğinin de güvenli bir şekilde akışı sağlandı.

'Genel grev genel direniş', 'Yaşasın işçilerin birliği', 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız' şeklinde sloganlar atan göstericilerin yürüyüşü, AK Parti İl Binası önüne ulaşılmasıyla son buldu. Burada ortak bir açıklama yaparak talep ve isteklerini dile getiren sendika üyesi memurlar, hükümete de uyarılarda bulundu. KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, bugün Türkiye'de çalışanların yüzde 41'inin kayıt dışında, kuralsız ve güvencesiz ortamda çalıştığını, bunun yanında esnek çalışma

biçimlerinin adeta bir kural haline getirilmek istendiğini söyledi. Kaya, "Biz özgürlük, eşitlik, barış ve demokrasi istiyoruz. Maden kazalarının 'kader' olarak görülmediği bir ülke istiyoruz. Yarınlarımıza güvenle bakmak için işsizliğin ve yoksulluğun kökünün kazınmasını istiyoruz. Tüm emekçilerin grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklarının anayasal güvenceye kavuşturulduğu bir ülke için sesimizi yükseltiyor, özgürlükten, eşitlikten, barış ve demokrasi taleplerimizden geri adım atmayacağımızı haykırıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından eylemciler AK Parti İl Binası önünde davul ve zurnalar eşliğinde bir süre halay çekip, sloganlar attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

MERSİN'DE DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
MERSİN'DE DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
MERSİN'DE DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
MERSİN'DE DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
MERSİN'DE DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 13:40:02
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 16:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?