4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şenlikte Türk-Azeri dostluğu

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki siyasi gerilim sürerken, Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından gerçekleştirilen; '15. Kültür ve Spor Şenliği'nde ise objektiflere Türk-Azeri dostluğu yansıdı.

Şenlik kapsamında MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Açık Hava Tiyatrosu'nda organize edilen ve yoğun ilginin gösterildiği konserdeyse Ferhat Göçer sahne aldı. Göçer, sevilen parçalarını bu kez Mersinli hayranları için seslendirirken, konser alanındaysa oldukça anlamlı anlar yaşandı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında Ermenistan sınırının açılmasına yönelik girişimler nedeniyle yaşanan siyasi gerginliklere rağmen konser alanında Türk-Azeri dostluğu ön plana çıktı. Üniversite öğrencileri Azerbaycan bayrakları açarken, onlara Ferhat Göçer de eşlik etti.

Konser alanında Azerbaycan bayrakları açan öğrenciler, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğa dikkat çekebilmenin yanında iki ülke halklarının yüzyıllara dayanan birlikteliğini bir kez daha hatırlatmak için böylesi bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Herhangi bir taşkınlığın yaşanmadığı konser Ferhat Göçer'in seslendirmiş olduğu birbirinden hareketli ve duygusal parçalarla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 11:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?