4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şenlikten renkli görüntüler...

BOZYAZI'DA ÇOCUK ŞENLİĞİ

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, bu yıl 2. düzenlenen Çocuk Şenliği'nde, anaokulu öğrencileri hünerlerini sergiledi.

Bozyazı Yat Limanı alanında yapılan şenlikte konuşan İlkadım Anaokulu Müdür Vekili Ayşe Uysal, anaokullarının çocukların eğitim ve öğretiminde çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydasının bulunduğunu söyledi.

 0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk döneminin, çocuğun en hızlı geliştiği dönem olduğunu ifade eden Uysal, "Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü, 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler, beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Araştırmalar; çocukların gelişim özelliklerini, bireysel farklılıklarını ve yeteneklerini göz önüne alan, sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini sağlayan, olumlu kişilik temellerinin atıldığı, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, çocukların kendilerine güven duymalarının sağlandığı, anne, baba ve eğitimcilerin etkin olduğu kaliteli bir okul öncesi eğitim programına katılan çocukların, diğer çocuklara kıyasla gelecekte okul başarıları daha yüksek, sosyal, duygusal, sözel, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha yetkin olduklarını göstermiştir. Bu yüzden okul öncesi eğitim, çocukların ve ülkemiz insanının uzun vadede daha üretken, daha yaratıcı, sorun çözmede daha yetkin olmasını sağlar” dedi.

Konuşmaların ardından minik öğrenciler, şenliği izlemeye gelenlere hünerlerini sergileyerek hoşça vakit geçirmelerini sağladı. Şenliğe; Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz'ın yanı sıra daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BOZYAZI'DA ÇOCUK ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 13:50:03
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 15:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?