5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Seralarda soğuk nöbeti başladı

Hava sıcaklıklarındaki hızlı değişmeler Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki sera üreticilerini önlem almaya zorladı.

Hava sıcaklığının gece sıfır dereceye kadar düşmesi nedeniyle üreticiler, seralarda sabaha kadar soba yakıp nöbet tutuyor. Etkili olan soğuk hava ve fırtına beldede bazı seraların naylonlarını parçaladı.
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Silifke'de de etkisini gösteriyor. Hava sıcaklıkları gece sıfırın altına kadar düştü. Değişen bu sıcaklık değerleri en fazla sebze üreticilerini vurdu. Atayurt beldesinde bulunan kurulu seralar don tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.


Sera sahipleri ürünlerini soğuktan korumak için gece boyunca soba yakıyor. Adeta seraların içinde nöbet tutan üreticiler, sobaların hiç sönmemesi için sabahın ilk ışıklarına kadar seralarda bekliyor.


Serasının içine kurduğu odun sobası ile ürünlerini dondan korumaya çalışan Hasan Susam isimli üretici, sıcaklıklar 2 dereceye düştüğü an soluğu seralarda aldıklarını söyledi. 2 dereceden sonra ürünlerin donma riski altına girdiğini belirten Susam, sera içerisine kurulan sobaların gece boyunca yaktıklarını kaydetti.
Serasına yeni domates fidesi ektiğini belirten Susam, "Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava beldemizde de etkili oluyor. Ürünlerimizi don olayından kurtarmak için soba yakıyoruz. Yurt içine gönderdiğimiz için ürünlerimizi korumak zorundayız. Bunun için sabaha kadar seraların içinde sobalar yanıyor" dedi.
Üreticilerden Osman Ak ise seralardaki ürünlerin donmaması için sabah 08.00'a kadar nöbet tuttuklarını söyledi. 2 gündür seralarda soğuk nöbeti tuttuklarını açıklayan Ak, havalar ısınıncaya kadar da bu nöbetin devam edeceğini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 14:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?