3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Seramik kursiyerlerine sertifika

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in, Türkiye'de işsizlik oranı en yüksek olan illerden biri olduğunu belirterek, nitelikli eleman bulmada yaşanan sorunların aşılması için meslek kurslarının önemli olduğunu söyledi.

Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Toroslar Belediyesi, ile MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı (EKAV) işbirliği ile düzenlenen 7 haftalık "Seramik yer ve duvar kaplamacılığı" ile "Geliştirme ve uyum kursu"nu tamamlayan 34 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Endüstri Meslek Lisesi'ndeki törene; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Bülent Öcal, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Sucu, MTSO Meclis Başkanı İbrahim Kiper, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Aksoy, mesleki eğitimin önemine değinerek, "Nitelikli eleman bulmada yaşadığımız sorunların giderilmesinde bu tür kurslar büyük önem taşıyor. Mersin, Türkiye'de işsizlik oranının en yüksek olduğu illerden biri. Türkiye'de işsizlik oranı 9.3 iken, Mersin'de 16.2. İşsizliğin böylesine yoğun olduğu bir bölgede bu tür kursları önemsiyoruz. Bu tür çalışmalarımız imkanlarımız ölçüsünde devam edecek" dedi.

Aksoy, zaman zaman vatandaşlardan kendilerine iş talebi geldiğini, "Ne iş yapabilirsiniz?" diye sorulduğunda "Ne iş olsa yaparız" cevabıyla karşılaştıklarını belirterek, "Kişiye, 'Ne iş yaparsın' diye sorulduğunda, belli bir alanda bir iş yapabiliyor olmalı, 'Şu işte uzmanlaştım' diyebilmeli. Çevremizde bazı inşaatlarda yapılan işlerin çok sağlıklı olmadığını görüyoruz. Örneğin; inşaat bitmiş, boyası yapılmış ama duvar dalgalı bir şekilde duruyor. Ancak hiç kimse sorumluluk almak istemez. Basit gibi görünen bu durum aslında çok önemlidir. Bir inşaatın kalitesi, burada yaşayan insanların sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri bakımından büyük önem taşır. Bu bakımdan yaptığımız işi bilerek yapmalıyız. Eline çekiç alan 'Ben ustayım' dediğinde maalesef bazı şeyleri düzeltmek yerine daha kötü hale getirebilirler. Bu bakımdan bu kurslar çok önemli. Bu kursların ilimiz merkezinde ve ilçelerde açılmasını istiyorum. Kaynak kısmını odalarımız, yerel yönetimler ve diğer kuruluşlarımızla karşılarız. Yeter ki, nitelikli eleman yetiştirerek iş dünyamıza sunalım" diye konuştu.

Kurslara olan ilginin artması gerektiğini de söyleyen Aksoy, şöyle devam etti:
"İlgi olduğu sürece bu okulumuzda çeşitli alanlarda kurslar açarız. İnsanlar hem 'işsizim' deyip hem de açılan kurslara gelmek istemiyorsa, 'işsizim' demeye hakkı yoktur. Onlara bu imkan sunuluyorsa kendisini yetiştirmeli, nitelikli eleman haline gelmeli. Biz onlara bu imkanı sunacağız. Yeter ki bu olanaktan yararlanmak istesinler."

Törende, "Seramik yer ve duvar kaplamacılığı kursu"nu tamamlayan 16 kursiyer, "Geliştirme ve uyum kursu"nu tamamlayan 18 kursiyer olmak üzere toplam 34 kişiye belgeleri Vali Aksoy, Vakıf Genel Müdürü Öcal, Milli Eğitim Müdürü Gül, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Sucu tarafından verilirken, Vakıf Genel Müdürü Öcal'a da katkılarından dolayı bir plaketi verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 16:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?