4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Seren'in geleceği 5 bin TL'ye bağlı

11 YAŞINDAKİ SEREN'İN GELECEĞİ 5 BİN TL'YE BAĞLI

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Seren Demir, çene bozukluğu (ortodonti) rahatsızlığının tedavi edilmesi için yardım bekliyor. 5 bin TL'lik tedavi masrafı karşılanamazsa, küçük Seren'in ileriki yaşlarında çok daha büyük sorunlar yaşayacağı hatta ses kaybıyla bile karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Çöplerden kağıt toplayarak geri dönüşüm malzemelerinden elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağlamaya çalışan iki çocuk babası Bahri Demir (46), bugüne kadar kendi imkanlarıyla kızının tedavisini yaptırdığını fakat, kızı Seren'in ağzına takılması zorunlu olan bir aparat için 5 bin TL'yi ödeyecek gücünün olmadığını belirtti.

Ahmet Necati Hancıoğlu 5/C sınıfında okuyan Seren'in hastalığının ilk olarak 2007 yılında farkına vardıklarını anlatan Bahri Demir, "Kızımı üç yıl önce dişini çektirmek için Silifke'de bir diş doktoruna götürdüm. Doktor, kızımın üst ve alt dişlerinin birbirine oturmadığını, çene bozukluğu olduğunu ve mutlaka tedavi olması gerektiğini söyledi. Tedavi olmazsa ileriki yaşlarında daha büyük sıkıntılar yaşayacağını, hatta ses kaybının bile olabileceğini söyledi." Kızını Mersin Devlet Hastanesi'nde bir doktora

tedavi için götürdüğünü anlatan Demir, şunları söyledi: "Üç yıldır burada tedavisi sürüyor. Yeşil Kartım var fakat tedaviyi karşılamıyor, kendi imkanlarımla bugüne kadar yapabileceklerimi yaptım. Daha önce üst çeneye takılan tel çıkarıldı yeni bir aparat takılması gerekiyor. Bunun da maliyeti 5 bin TL. Bizim bunu karşılayacak durumumuz yok. Ayrıca, kızımın 19 yaşına kadar bu tedaviyi görmesi gerekiyormuş. Daha büyük sorunlar yaşanmadan, geri dönüşü olmayan bir şey olmadan kızımın tedavisini yaptırmak

istiyoruz. Yardımseverlerin desteğini bekliyoruz."

Yaşadıkları çaresizliği sıkılarak anlatan Bahri Demir, bir hayırseverin uzatacağı yardım eli ile kızının hayatının değişeceğini, bu duruma düşmekten ve yardım istemekten de utandığını söyledi.

Anne Aynur Demir ise, kızının rahatsızlığını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Tek isteğinin kızının tedavi edilmesi olduğunu belirten Aynur Demir, "Allah'a şükür çöplerden geri dönüşüm maddesi toplayarak ve günlük işlere giderek karnımızı doyuruyorduk ama kızımın rahatsızlığı belimizi büktü. Gücümüz tedavi ettirmeye yetmiyor. Kızımın geleceği beş bin TL'ye bağlı" dedi.

11 YAŞINDAKİ SEREN'İN GELECEĞİ 5 BİN TL'YE BAĞLI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 10:24:05
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 14:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?