8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Sergiye büyük ilgi

Mersin'in alt birim Akdeniz Belediyesi'nin, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezi ile birlikte sürdürdüğü meslek edindirme ve beceri kurslarının sergisi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. 

'Altın Bilezik Projesi' kapsamında hayata geçen meslek edindirme ve beceri kurslarına vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle kursları yaz aylarında da devam ettirme kararı aldıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, 3 yıl önce çalışmalarına başlanan 'Altın Bilezik Projesi'nin meslek edindirme kurslarında 2 bin 500 vatandaşın mesleki eğitimden geçtiğini söyledi.

Güneş, Karaduvar, Çilek ve Mesudiye mahallelerinde bulunan kurs merkezlerinde Mersin Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün desteğiyle verilen kurslara katılımın yoğun olmasının, bu yönde atılan adımların doğruluğunu kanıtladığını ifade eden Yücesoy " 'Altın Bilezik Projesi' kapsamında uyguladığımız proje, beraberinde yeni bir uygulamayıda getirdi. Yapılacak uygulamayla Mersin Valiliği tarafından başlatılan İl Özel İdaresi tarafından 100 bin YTL ile finanse edilen ve İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı tarafından organizasyonu yapılan yoksullar için 'Mikrokredi' verilmesi projesine, belediyemiz, beldemizde bulunan mesleki kurs merkezlerimizde kurs gören yoksul ailelere iş kurmaları konusunda 100 bin YTL ile katkı sunacak. Akdeniz Belediyesi olarak sosyal belediyecilik projelerimizi bundan sonrada devam ettireceğiz"dedi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 15:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?