2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sertifikalı avcılar geliyor

Türkiye'de ilk kez bir köyde açılan "Avcılık Eğitim Kursu"nu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı İnköy'de açılan kursu 24 kursiyer başarıyla bitirdi.

Mersin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde açılan ve 4 gün süren kursta, katılımcılara aydınlatıcı bilgiler sunuldu.

Başarılı kursiyerlere belgelerinin verilmesi amacıyla İnköy Ümmügülsüm Cırık İlköğretim Okulu bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene; Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş, Mersin Çevre ve Orman İl Müdürü Hasan Saday, Mersin Tarım İl Müdürü Hasan Hüseyin Olug, Gülek Belde Belediye Başkanı Tekin Çelik, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, diğer kurum amir ve temsilcileri, davetliler ve köylüler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İnköy Muhtarı Cebrail Gülal, böyle bir kursun köylerinde açılmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

Konuşmasında köylerinde yaşanan sıkıntılardan bahseden Gülal, "Köyümüzde 82 adet tavuk üretim kümesi bulunuyor. Bu kümesler sayesinde, köyümüzdeki işsizlik oranı oldukça düşük. Fakat bu kümeslerimiz kapalı olduğu için sürekli fan çalışması gerekiyor. Bu da elektrik sıkıntısı yaşamamıza neden oluyor. Bu konuda bir an önce ek trafoların devreye girmesi gerekiyor" dedi.

Mersin Çevre ve Orman İl Müdürü Hasan Saday ise, "Çevre ve orman konularının ortak bir değer olduğu gerçeğinden hareketle halkımızın avlakların korunması, usulsüz ve kaçak avlanmanın önüne geçilmesi ile sürdürülebilir avcılık bilincinin yaygınlaştırılması ve av turizmi çalışmalarına gösterilen duyarlılık önem kazanmakta, illegal avlanma yerine, yasal avlanmayı zorunlu kılmaktadır" şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan da, her şeyin bilinçli yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Her şeyi olduğu gibi avlanmayı da bilinçli yapmamız gerekiyor. Aksi takdirde yaban hayvanlarımızın nesilleri sona erer" şeklinde konuştu.

İnköy'de açılan bu kursun kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Gödekmerdan, kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kursiyerler bayrak ve av tüfeği üzerine el koyarak avcılık yemini yaptıktan sonra kursiyerlere sertifikaları, protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören sonunda Tarsus Halk Eğitim Merkezi tarafından okul içerisinde düzenlenen "El İşi Sergisi" açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?