2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sertifikalı emlak danışmanları işbaşında!

Mersin'in Silifke ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan "Emlak Danışmanlığı ve Pazarlama Kursu"nu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda yapılan sertifika töreninde, mayıs ayının ilk haftasında başlayan 100 saatlik kursu bitiren toplam 35 kursiyere sertifikaları Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, Şube Müdürü Cemalettin Turan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahsin Şahin ve kurs öğretmenleri tarafından verildi.

Şahin, sertifika töreninin açılışında yaptığı konuşmasında, emlakçılığın hukuki boyutu konusunda Avukat Aydın Kurt, tapu kadostro ve emlak pazarlama konusunda emekli Bölge Müdürü Ömer Ceylan, şehir planlama konusunda Özel Çevre Koruma Müdürlüğü'nde görevli şehir plancısı Ender Kazma, iletişim konusunda ise Silifke Lisesi'nde görevli rehber öğretmen Halil Akbaş tarafından kursiyerlere toplam 100 saat eğitim verildiğini kaydetti.

1 Eylül tarihinden itibaren değişik konularda 140 adet kurs açtıklarını ve bu kurslara toplam 3 bin 500 kursiyerin katıldığını ifade eden Şahin, özellikle bu yıl çiftçilere yönelik 27 değişik kurs açıldığını ve bu kurslara 700 çiftçinin katıldığını, böylelikle bir ilki gerçekleştirerek çiftçilerin de eğitilmesinin sağlandığını belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Alkan da, alınan bilgilerin başka bir insana aktarılmasının zekat verme anlamına geldiğini, kursiyerlerin de bu kursta aldığı bilgileri diğer arkadaşlarına aktarması gerektiğini söyledi.

Alınan sertifikaların Avrupa ülkelerinde geçerlilik konusuna da değinen Alkan, Avrupa ülkelerinde sertifika almanın zor olduğunu, Türkiye'de ise bunun daha kolay olduğunu ve açılan kurslarda alınan belgelerin herhangi bir işe girme konusunda da kolaylık sağlayacağını vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 12:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?