4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Servis araçları denetlendi

SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'na kayıtlı araçlar, Pazartesi günü başlayacak 2010-2011 eğitim öğretim dönemi öncesi, servis araçları yönetmeliğine uygun olup olmadığı konusunda kontrole tabi tutuldu.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerce kontrole tabi tutulan servis araçları, sıkı bir şekilde gerçekleştirilen kontrol sonrası servis taşıma izin belgesini aldılar. Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, her eğitim öğretim dönemi öncesi, odaya kayıtlı araçları servis yönetmeliğine uygun olup olmadığı konusunda kontrole tabi tuttuklarını belirterek, yönetmeliğe uygun olmayan araçlara servis taşıma izni verilmediğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı'nca gerçekleştirilen kontrollerde, her servis aracının, servis aracı yönetmeliğine göre bulundurması gereken, yangın söndürme tüpü, dur lambası, okul taşıtı levhası, ilk yardım çantası, koltuk kemerleri, iç dizay ve temizlik ile lastiklerin kontrol edildiğini ifade eden Aydın, bunlardan herhangi birinin olmaması halinde servis taşıma izin belgesi verilmediğini söyledi.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı okullarına huzur ve güven ortamında taşımak için oda olarak üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu en üst seviyede yerine getirme kararında olduklarının altını çizen Aydın, bu konuda öğrenci velilerine de büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurguladı. Öğrenci velilerini korsan araçlar konusunda duyarlı olmaya çağıran Başkan Aydın, “Veliler çocuklarını yazdırdıkları servis aracının, servis aracı odasına kayıtlı olup olmadığını, 'S' plaka taşıyıp taşımadığını ve servis taşıma izin belgesi bulunup bulunmadığı kontrol etmelidir. Bu özellikleri taşımayan hiç bir araca çocuklarını teslim etmemelidir” dedi.

SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 16:50:03
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 18:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?