4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Servisçiler 'Aydın' dedi

SERVİSÇİLER 'AYDIN' DEDİ

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nda başkan değişmedi. Hafta sonu gerçekleştirilen kongrede yeniden başkanlığa seçilen Nesil Aydın güven tazeledi.

Kongreye mevcut başkan Nesil Aydın'a karşı, eski milletvekillerinden Vahit Çekmez'in hazırlamış olduğu 2 ayrı listeyle gidildi. Yakamoz Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ve yoğun ilginin gösterildiği genel kurulda büyük çekişme yaşandı. Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer'in, Divan Başkanlığı'nı üstlendiği kongrede, geçmiş dönem çalışma, hesap ve denetim raporlarının yanı sıra gelecek döneme ilişkin raporlar okunarak oybirliğiyle kabul edildi.

Odanın ilk kuruluş döneminde Genel Sekreterlik görevinde bulunduğunu hatırlatan Nesil Aydın, ardından gerçekleştirilen genel kurulla birlikte başkanlık görevine getirildiğini anlattı. Aydın, "Ben acemilik dönemi atlattım. Artık usta bir kaptan olarak aranızdayım. Hata yapma ve mazeret üretme gibi bir felsefem hiç olmadı. Elbette başarılarım kadar başarısızlıklarımda olmuştur. Ama artık usta bir yönetici olarak oylarınıza talibim ve bu dönem servisçi esnafının hizmete doyacağı bir dönem olacak. Başta odaya modern bir hizmet binası ile ambulans alınması olmak üzere verilen her söz tek tek yerine getirilecek" dedi.

Diğer başkan adayı Vahit Çekmez ise, Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nın iyi yönetilmediğini ileri sürerek, bu nedenle yönetim değişikliğinin artık kaçınılmaz olduğunu savundu ve kendisinin de başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Konuşmaların ardından başkanlık seçimine gidildi. 419 üyenin sandık başına gittiği seçimlerde Nesil Aydın 222 oy alırken, Vahit Çekmez ise 197 oyda kaldı. Bu sonucun ardından yeniden başkanlık görevine getirilerek güven tazeleyen Aydın, kısa bir seçim değerlendirmesi yaptı.

Aydın, hangi nedenden dolayı olursa olsun üstlenmiş olduğu yükün altında hiçbir zaman ezilmeyeceğini vurgulayarak, sandıktan çıkan sonucun kendisini ve yönetimini büyük bir sorumluluğun altına soktuğunu dile getirdi. Artık hata yapma ve mazeret üretme gibi bir lükslerinin olmadığını ifade eden Aydın, "Servisçi esnafımızı hak ettiği yere taşımak elbette ki kolay olmayacak. Bunlar birazda ekonomik güç gerektiren olaylar. Ama artık ben acemiliğimi atlattım, rüştümü ispatladım. Geçmişte yaşanan kavgaları sandığa gömerek esnafımızın aydınlık geleceği için çalışacağım" diye konuştu. Öte yandan Nesil Aydın başkanlığında oluşturulan Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nın yeni yönetim kurulundaysa şu isimler görev alacak; "İbrahim Palamut, Abdulhakim Pınar, Kenan Çil, Cumali Aykara, Halil Gül ve Mehmet Necat Çetin."

SERVİSÇİLER 'AYDIN' DEDİ
SERVİSÇİLER 'AYDIN' DEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 13:57:00
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 21:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?