8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Servisçilerden pankartlı tepki

Mersin Umum Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Nesil Aydın, yeni eğitim-öğretim döneminde Mersin'de kangrene dönüşen korsan araçlara dikkat çekmek amacıyla servis araçlarına afiş, kentin belirli bölgelerine de aynı konuyla ilgili bez pankartlar astıklarını söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, Erdemli ve Yenice'de kurulu bazı eğitim yuvalarının, Mersin merkezde ikamet eden öğrenci ve personelini yasal olmayan araçlarla taşıttığını ileri sürdü. Mersin'de servisçilik yapan fabrika ve işyerlerinin de odalarına kayıtlı olduğunu hatırlatan Aydın, "Yasal olarak sadece kayıtlı tahdit plakalı araçlarla taşıma yapılır. Bunun dışında yapılan taşımacılık korsandır. Tüm kurum ve kuruluşların bu hassas noktayı göz önünde tutmalarını bekliyoruz" dedi.

Nesil Aydın, kendileri için en büyük sorun olan korsana karşı tepkilerini afiş ve pankartlarla dile getirmek istediklerini ifade ederek, "Kent merkezinde bugüne kadar korsan taşımacılığın önlenmesi ve kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla üzerinde 'Gelecek nesillerimizi korsanlara teslim etmeyin', 'Çocuklarınızı korsan araçlara taşıtmayın' yazılı döviz ve pankartları S plakalı araçlara astırdık" diye konuştu.

Oda Başkanı Nesil Aydın, Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yaptıkları ortak çalışmalara rağmen korsan taşımacılığın önüne geçemediklerine vurgu yaparak, "Maalesef korsanın önüne geçilmesinde en büyük engel olarak siyasileri karşımızda görmekteyiz. Yasa koymakla yükümlü bu siyasilerimizin, yasayı uygulamakla görevli kamu çalışanlarının görevlerini yerine getirmesine engel olduğunu gözlemlemekteyiz. Yasayı çıkaranlar uygulamada taraf olmamalı, görevini yapmaya çalışan kurum ve kuruluş temsilcilerini etki altında bırakmamalıdır" şeklinde konuştu.

Nesil Aydın, çocukların iyi bir eğitim almaları ve topluma faydalı yurttaş olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren bazı özel okulların, illegal yollardan servis taşımacılığı yaptıklarına tanık olduklarının altını çizdi.
Tarsus'ta belediye sınırları içerisinde çalışmaları için verilen ve 5 binle başlayan Tarsus S plakalı araçların da Mersin merkezinde gayri yasal olarak korsan taşıma yaptığını ileri süren Başkan Aydın, "Tarsus S plakalı araçların hizmet alanı Tarsus Belediyesi sınırları içerisindedir ve ilçe sınırı dışına taşıma yapması yasaktır. Ancak üzülerek görüyoruz ki Tarsus S plakalı araçlarımız Mersin'e öğrenci ve personel taşımacılığı yapmaktadır. Emniyet ekiplerimiz de araç S plakalı olunca yasal olduğunu sanıyor ve müdahale etmiyor. Bu araçların Mersin'e servis taşıması yapması kesinlikle yasaktır. Bunun göz önünde bulundurulmasını bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 16:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?