5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sesini duyurmak için direğe çıktı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin mitingi sırasında alkollü bir şahıs, sesini Erdoğan'a duyurabilmek için yüksek gerilim hattının geçtiği direğe tırmandı. 20 dakika boyunca direk üstünde kalan şahsı, Başbakanlık korumaları ikna ederek aşağıya indirdi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından Metropol Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı. CHP ve MHP'ye yüklenen Erdoğan, 7.5 yıllık AK Parti hükümeti döneminde yapılan çalışmalarla birlikte hayata geçirilen projeleri anlattı. Erdoğan'ın konuşmasının son bölümüne doğru ise ilginç bir gelişme yaşandı. Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun sağ tarafında yer alan ve miting alanı dışında bulunan üzerinden yüksek gerilim hattının geçtiği elektrik direğine çıkan İbrahim Karakuzu (33) adlı şahıs, sesini Başbakan Erdoğan'a duyurmak istedi. Ancak Başbakan, söz konusu vatandaşı dikkate almadı ve konuşmasına devam etti.

Yaklaşık 20 dakika boyunca direğin üzerinde bekleyen ve "Başbakanım, Başbakanım" diye Erdoğan'a seslenen Karakuzu'yu bulunduğu yerden indirmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri devreye girdi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, itfaiye erleri de Karakuzu'nun atlama ya da düşme ihtimaline karşı yere branda gerdi. Ancak eylemini sürdürmekte kararlı olan Karakuzu, itfaiye ekiplerine direnerek, Erdoğan'ın kendisine sahip çıkmasını istedi. Başbakanlık korumalarından biri elektrik direğine çıkarak, Karakuzu'nu ikna edip direkten inmesini sağladı. Alkollü olduğu belirtilen Karakuzu, yine Başbakanlık korumaları tarafından gözaltına alınarak, bindirildiği polis otosuyla miting alanı dışına çıkarıldı.

İbrahim Karakuzu, 3 Mart Salı akşamı Mahmudiye Mahallesi Zeytinli Bahçe Caddesi üzerinde bulunan elektrik direğine çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu. 1 saatlik eyleminin ardından polis ekiplerince ikna edilerek bulunduğu yerden indirilen Karakuzu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan kendisine sahip çıkmasını istemişti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 18:58:15
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 19:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?