3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Seslerini duyurmak için yürüdüler

Mersin'de, 10 yıl önce yeni bir hat kurmak için 325 milyon Türk Lirası toplayarak Mersin İdmanyurdu'na bağış yapan taksici esnafı, aradan 10 yıl geçmesine rağmen hala çalışmalarına izin verilmeyince, seslerini duyurabilmek için Atatürk Evi önünden Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü.

Yeni Bulvar Kooperatifi üyesi yaklaşık 100 kişi, Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Evi önünde toplanarak, Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Türk bayrağı, pankart ve dövizlerle seslerini duyurmaya çalışan esnaf, Büyükşehir Belediyesi önünde sloganlar atarak, kendilerine ve haklarına sahip çıkılmasını talep etti.

Daha sonra grup adına bir açıklama yapan Mersin Yeni Bulvar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fikri Kızgın, "Bizler, Mersin Şoförler Odası'na üye esnafız. 1998 yılında, Oda Başkanımız Veysel Sarı tarafından bize, '2. Çevre Yolu'nda hizmet verme' teklifi geldi. Biz de buna sıcak bakarak, yeni iş için yerine getirmemiz gereken şartları sorduk. Bizlerden, kişi başına 2 bin 500 mark, yani o zamanın parasıyla 325 milyon Türk Lirası Mersin İdmanyurdu'na bağış yapmamız istendi. Bizler de bu parayı ödedik ve artık Okan Merzeci Bulvarı üzerinde taksi-dolmuş olarak araç çalıştırabilme hakkını kazandığımıza inandık" dedi.

22 Aralık 1998 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin aldığı kararla taksi-dolmuş çalıştırabilme haklarının kabul edildiğini ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından da buna izin verildiğini anlatan Kızgın, "Fakat bunu izleyen dönemde 200 kişilik esnaf grubuna haber verilmeden, durumun şikayet konusu olarak Adana İdare Mahkemesi'ne götürüldüğünü öğrendik. 200 taksinin, dolmuşçuluk yapamayacağı gerekçe gösterilerek itiraz edilmişti. Bunun üzerine bizler de kamu yararı göstererek, elimizdeki taksileri satarak yerine minibüsler aldık. Bundan sonra ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından yeni bir karar alınarak, o güzergahta yeni bir hatta ihtiyaç olmadığı belirtildi. Bu karar ise bizi şok etti" diye konuştu.

Kızgın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın ve Mersin halkının kendilerine destek vermelerini beklediklerini ifade ederek, yaklaşık 200 esnafın çoluk çocuğu ile yıllardır yokluk çektiğini vurguladı. Geçtiğimiz ay içerisinde yine bir basın açıklaması yaparak, haklarını aramak istediklerini ancak, herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını dile getiren Kızgın, Başkan Macit Özcan'ın, kendilerine yeterli bir gerekçe gösterdiği takdirde bir daha eylem yapmayacaklarını da sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 16:19:43
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 16:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necati aydın IP: 88.231.199.xxx Tarih : 30.03.2008 15:14:54

ben 2, çevre yolunun kenarında oturuyorum. hiç minübüs geçmiyor belediyenin otobüsü kafası eserse geçiyor lütffen şu işi macit özcan baştan gitmeden çözsün mağdur olan biz oluyoruz adamlar haklı kardeşim macit özcan haklarını versin bizde rahat edelim lütfen sayın başkan bu problemi çöz