4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Seslerini duyurmak için yürüdüler

Tarsus İlçesi'nde kurulu bulunan SCT Filtre Fabrikası'nda grev yapan işçiler, aşırı sıcak altında kilometrelerce yürüdü. D-400 karayolu boyunca Mersin'e doğru ilerleyen fabrika işçileri, benzin istasyonlarında mola vererek dinlendi. 

Tarsus SCT Filtre Fabrikası işçileri, işverenle anlaşamayınca başlattıkları grevin 168'inci gününde, seslerini duyurabilmek için fabrika önünden Mersin'e doğru yürüyüşe geçti. 22 kilometrelik yürüyüşü, D-400 karayolu boyunca sürdüren DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye 100 kadar işçi, yaklaşık 40 derece sıcak altında araçlara el sallayarak ilerledi. 1 ambulans ve sendikaya ait 1 aracın da eşlik ettiği işçiler, benzin istasyonlarında yürüyüşlerine ara vererek dinlendi.

İşçilerle birlikte yürüyen Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Bu mücadele işçi sınıfına mal olmuş bir mücadeledir. Olabildiğince kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Eylemimizi yerellikten çıkartmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 40 derecelik sıcakta asfaltta yürüyoruz. İşverene hangi şartlarda nereye kadar ilerleyebileceğimizi göstermek için bu yürüyüşü düzenledik. Türkiye'deki sendikal harekete şaşı gözle bakan insanların da bunu görmesini istiyoruz" dedi. 

SCT Filtre Fabrikası işvereninin sendikayı kabul etmeyen bir yol izlediğini ileri süren Serdaroğlu, "İşveren toplu sözleşme prosedürü içerisinde görüşmeye yönelik bir yaklaşım sergilemediği gibi, zaten kendisini de bulamıyoruz. Alman bir işveren, Türkiye'de kendisine uygun şartların ortadan kalktığını görünce sendikayı kabul etmeden böyle bir tavır sergilemeye başladı. 

Ama görülüyor ki işçi, 168 günün sonunda daha diri bir şekilde mücadelesini gösteriyor. Grev süresince işverenle 1-2 kez görüşme şansı yakaladık ama sonuç alınamadı. İşçiyi ekmekle, açlıkla terbiye etme zamanı geçti. İşverenin de bunu görmesi lazım. İşçi, onuruyla mücadele etmesi gerektiğini öğrendi. Bu mücadeleye tüm sendikaların da destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

İşçiler, benzin istasyonunda verdikleri molanın ardından basın açıklaması yapacakları Mersin'e doğru yürüyüşlerine devam etti.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 18:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?