30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

SES'te bir dönem sona eriyor

SES'TE BİR DÖNEM SONA ERİYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi'nde bir dönem sona eriyor.

1996 yılından bu yana şube yönetiminde yer alan ve son 2 dönemden bu yana da şube başkanlığı görevini yürüten Yılmaz Bozkurt, yeni dönemde tüzük gereği başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Bozkurt, sendika binasında düzenlenen toplantıda; hafta sonu yapılacak olan SES Mersin Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu'nu değerlendirdi ve 1996 yılından bu yana sendikal faaliyetlerde basının kendisine verdiği desteğe de teşekkür etti. 15 yıldan bu yana Türkiye'de sağlık alanında yaşanan sorun ve sıkıntıların aşılması, sağlık çalışanlarının örgütlü gücünü ortaya koymaya çalıştıklarını anlatan Bozkurt, sağlıkta dönüşüm adına yapılan düzenlemelere karşı olduğu gibi parasız eğitim ve sağlık hakkı için de mücadele ederek, en ön saflarda yer aldıklarını dile getirdi.

Kimi zaman iktidarların, kimi zaman da idarecilerin saldırılarına maruz kalmalarına rağmen, hiçbir zaman yılmadıklarını ve mücadeleye devam ettiklerini kaydeden Bozkurt, bu kapsamda da yapılacak olan kongrenin ardından oluşturulacak olan yeni yönetimde görev alacak isimlerin, sendikal mücadeleyi daha da ileriye taşıyacaklarına olan inancının tam olduğunu vurguladı. Bozkurt, kolektif bir çalışma ortaya koyarak, birçok şeyi başardıklarını ancak bunun yanında yapamadıkları şeyler de olduğunu ifade ederek, özellikle Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşanan sorun ve sıkıntılara dikkat çekti.

Söz konusu hastanede 'yetkili sendika' olmalarına rağmen, burada sözleşmeli ve taşeron firmalarda çalışanların başta ücret olmak üzere çok ciddi sorun ve sıkıntıları olduğunu dile getiren Yılmaz Bozkurt, bazı kadın çalışanların 'hamile' olduğu gerekçesiyle işten çıkartıldıklarını, bu konuda çok fazla bir şey yapamadıklarının özeleştirisini verdi. Yine aynı şekilde Toros Devlet Hastanesi'nde de çalışanların, 40 yaşını doldurdukları gerekçesiyle işten çıkartıldıklarını hatırlatan Bozkurt, taşeronlaşmanın önüne geçilmesi, tüm çalışanlara iş güvencesi verilmesi adına ortaya konulan mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Bozkurt, "Ben inanıyorum ki, bu ülkedeki 73 milyon insan parasız sağlık ve eğitimi hak ediyor. Bütün kamu hizmetlerinin ücretsiz verilmesi için mücadele ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Dönem dönem sürgün ve baskılarla ve hatta KESK Genel Merkezi dahi basıldı, ancak 21 yıldan bu yana sürdürdüğümüz mücadelede hiçbir zaman boyun eğmedik. İktidarlar şunu çok iyi bilmelidir ki, SES inandığı talepler doğrultusunda yürüyüşünü sürdürecektir. Mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Göreve yeni gelecek olan arkadaşlara da şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

SES'TE BİR DÖNEM SONA ERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 12:50:04
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 13:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?