4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Sevil Berberi' yeniden sahneleyecek

MDOB, 'SEVİL BERBERİ'Nİ YENİDEN SAHNELEYECEK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ezgileri, ince ve eğlendirici müziğiyle İtalyan komik operasının şaheserleri arasında gösterilen Gioacchino Rossi'nin 'Sevil Berberi' adlı operasını yeniden izleyicisiyle buluşturacak.

6 Şubat Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde meraklısının beğenisine sunulacak olan operanın librettosunu C. Sterbini'nin üstlenirken, eserin orkestra şefliğini de Zdravko Lazarov'un yapacağı bildirildi. Flavio Trevisan tarafından sahneye konulan operanın dekor ve kostüm tasarımlarını İsmail Dede'nin yaptığı, koroyu da yine Zdravko Lazarov'un eser için hazırladığı, Tarı Deniz'in de etkinliğin ışıklarını üstleneceği kaydedildi.

'Sevil Berberi'nde; Kont Almaviva'da Mustafa Özer ve konuk sanatçı Devrim Demirel; Bartolo'da Hasan Alptekin ve Kıvanç Uğraşbul; Rosina'da Bengi Özdülger ve Funda Uyanık Özer; Figaro'da İnanç Makinel ve Orhan Yıldız; Basilio'da Hasan Berk ve Kenan Korbek; Fiorello'da Hulusi Polat ve Levent Yetkin; Ambrogio'da Melih Öztürk; Berta'da Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı ve Gülden Berber; Ufficiale'de Tolga Erden ve Ercüment Şirin'in, Noter rolünü de Guido Bertamini'nin paylaşacağı açıklandı.

Fransız oyun yazarı Beaumarchais'nin, 'Figaro' teması üzerine yazdığı üçlemenin ilki olan 'Sevil Berberi'nin, Cesare Sterbini tarafından librettosu hazırlanarak, ilk kez 20 Şubat 1816'da Roma'da sahnelendiğine dikkat çeken, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, "Türkiye prömiyeri 1949'da Ankara'da yapılan eser, büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziğiyle İtalyan komik operasının şaheserlerinden biri, aynı zamanda dünya komik opera sanatının en mükemmel örneği olarak kabul ediliyor. Mozart'ın, 'Figaro'nun Düğünü' operasında birbirinden uzaklaşan Kont Almaviva ile Kontes Rosina'nın geçmişte nasıl bir aşk yaşayıp bir araya geldiklerini öğrenmek isteyenler, 'Sevil Berberi'ni mutlaka izlemeli. Çünkü 'Sevil Berberi', 'Figaro'nun Düğünü'nden 30 yıl sonra yazılmasına rağmen, aslında tüm hikayenin başlangıcını içerir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:32:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 17:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?