4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Sezonun ilk üzümü hasat edildi

SEZONUN İLK ÜZÜMÜ HASAT EDİLDİ

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesindeki 4 dekarlık serada Türkiye'nin ilk üzüm hasadı yapıldı. Üzümün kilosu 15 TL'den satıldı.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, yaptığı açıklamada, seradaki üzümün açıkta yetişen üzümlerden bir buçuk ay önce hasat edildiğini belirterek, "Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalarda havaların da iyi gitmesiyle beraber bu sene çiftçilerimiz önce çilekle başlayıp, erikle devam ettiğimiz hasadımızı bugün örtü altı bağ yetiştiriciliğinde yapıyoruz" dedi.

Örtü altı bağ yetiştiriciliğinin ilçede 10 yıl öncesi deneme üretimi ile başlatıldığını, günümüzde ise 250 dekar alanda ortalama her 1 dekarda 3 ton civarında üretim gerçekleştirildiğini söyleyen Gün, "4 dekar arazide ilk hasadı bugün yaptık. Arazi içinde bulunan çeşidimiz 'Yalova incisi' dediğimiz çeşittir. Bölgemizde 'Yalova incisi' ve 'Trakya ilkeren' çeşidi yetiştiriliyor. Üreticimizde gözü gibi baktığı ürünlerini toplamanın bugün sevincini yaşıyor" diye konuştu.

Üretici Bünyamin Şahin ise 10 yıldır üzüm üretimi yaptığını ve bugün kilosunu 15 TL'den İstanbul'dan gelen tüccarlara sattığını belirterek, örtü altı üzüm yetiştiriciliğinden memnun olduğunu, diğer üreticilere de tavsiye ettiğini söyledi.

Toplam 18 bin 500 dekarlık alandan dekara 450 kilo ürün alınan Silifke'de, üretimin 8 bin 170 ton, örtü altı bağ alanının ise 250 dekar olduğu ve dekar başına 3 ton verim alındığı bildirildi. İlçede toplam üretim ise 645 ton olarak gerçekleşiyor.

SEZONUN İLK ÜZÜMÜ HASAT EDİLDİ
SEZONUN İLK ÜZÜMÜ HASAT EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:51:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 11:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?