5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

SGK Erdemli'ye müdürlük açıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdürü Mükremin Sürücü, SGK'nın Erdemli, Gülnar ve Mut ilçelerinde merkez müdürlükleri açılacağını söyledi.

SGK'nın Merkez Müdürlüğü hizmet binasının Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından 5 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildiğini belirten Sürücü, ilçelere açılan merkez müdürlüklerinin İl Müdürlüğünün yükünü de hafifleteceğini ve vatandaşların kurumla olan işlemlerinin daha hızlı yürütüleceğini kaydetti.

Hizmet binası konusunda Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetiminin örnek bir davranış göstererek kendi hizmet binalarını gerekli tadilat yaparak kuruma 5 yıllığına bedelsiz verdiklerini, bununla ilgili de protokol imzalayacaklarını ifade eden Sürücü, “Bir insan eğer vergi vermiyorsa vergi mükellefi değildir. Ama, sosyal güvenlik bir insanın ana rahmine düştüğü andan itibaren başlayıp öldükten sonra da kalan çocuklarını da gözeterek sürdürür. Sosyal güvenlik bu kadar geniş kapsamlıdır. Şimdiye kadar SGK kapsamındaki vatandaşlarımız kurumla olan tüm işlemlerini il merkezine gelerek yaptırmak zorunda kalıyorlardı. Yeni uygulama ile Erdemli'ye de bir Merkez Müdürlüğümüzü açacağız ve ile gelmeden kurumla olan tüm sorunlar buradan çözülecek. Bu imkanı bize sağladığı için Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Çünkü bu tür hizmetlerin verileceği yerleri bulmak çok zor" dedi.

Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik de, "Erdemli'nin Mersin'e yakınlığı nedeniyle ilk etapta SGK Merkez Müdürlüğü’nün ilçemize açılması düşünülmüyordu, yapılan girişimler sonucu buraya da açılması kararı alındı. İlçemize SGK Merkez Müdürlüğü'nün açılmasını hızlandırmak için biz de oda olarak yer tahsisinde bulunduk. Artık Erdemlili hemşehrilerimiz kurumla olan tüm işlemlerini buradan yaptıracaklar, bundan dolayı da sevinçliyiz'' diye konuştu.

SGK Mersin İl Müdürü Mükerrem Sürücü ile Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik, hizmet binasının tahsisi ile ilgili protokol imzaladı. İmza töreninde diğer esnaf odası temsilcileri de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 11:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?