5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

SGK'dan Erdemli'ye Merkez Müdürlüğü

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erdemli İlçe Merkez Müdürlüğü’nün açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mükremin Sürücü, 5502 sayılı kanunla devredilen SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı’nın yerine Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurulduğunu belirterek, “Kurum olarak işlevlerimizi yerine getirmekte iki temel hedefimiz var. Bunlardan ilki etkin, verimli çalışan, şeffaf bir sosyal güvenlik kurumu oluşturmak, hizmet standartlarımızın tüm birimlerimizde uygulandığı hizmet ettiğimiz vatandaşlarımızın aylarca beklemeden çok kısa sürede, hizmet alabildiği, çalışanlarımızın çok nezih fiziki ortamlarda hizmet ürettiği bir kurum oluşturmaktır. İkinci hedefimiz ise vatandaş odaklı, güler yüzlü bir hizmet sunumunu tüm birimlerimizde gerçekleştirmektir” dedi.

Tüm çalışanları ile ideal bir kamu kurumu oluşturma gayreti içinde olacaklarını ifade eden Sürücü, “Bilindiği gibi SGK kapsamındaki vatandaşlarımız kurumla olan tüm işlemlerini il merkezine gelerek yaptırmak zorunda kalıyorlardı. Artık bundan böyle Erdemli de bir Merkez Müdürlüğümüz var. Vatandaşlarımız il merkezine gelmeden bütün işlemlerini buradan yapabilecekler. SGK Merkez Müdürlüğünü ilçeye kazandırma adına büyük gayret gösteren Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de SGK tarafından İlçe Merkez Müdürlüklerinin açılmasının mağduriyetlerin önlenmesi ve giderilmesi açısından önemli bir gelişme olduğunun altını çizerek, İlçeye merkez müdürlüğünün kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik de, SGK'nın Merkez Müdürlüğü hizmet binasının Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından 5 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildiğini belirterek, “Böyle bir hizmetin vatandaşın ayağına kadar gelmesi bizleri son derece mutlu etmiştir, hayırlı olsun” dedi.
Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterilerinin ardından binanın açılış kurdelesi kesildi.

Törene, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ETSO Başkanı Orhan Sarı, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile oda başkanları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 15:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?