4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

SHÇEK'e bağışta bulunanlara plaket

SHÇEK'E BAĞIŞTA BULUNANLARA PLAKET VERİLDİ

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, yaptıkları etkin mücadele ile sokakta çalışan çocuk sorununun çözüldüğünü belirterek, Mersin'deki bu çalışmanın Türkiye'ye model olduğunu söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy, sosyal hizmet kuruluşlarına bağışta bulunanlar için düzenlenen ödül törenine katıldı.

Mersin Erkek Yetiştirme Yurdu'nda düzenlenen törende konuşan Aksoy, görev yaptığı 4 yıllık süreçte, diğer kamu hizmetlerinde olduğu gibi sosyal hizmetler alanında da verimli ve etkin bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Engelliler, yaşlılar ve çocuklara yönelik çalışmalarda Valilik olarak, sosyal hizmet kuruluşlarının ihtiyaçlarına destek olduklarını ifade eden Aksoy, Mersin'de göreve başladığı ilk günlerde, kentin yoğun göç almasından kaynaklı 'sokakta çalışan çocuk' sorunu ile karşılaştıklarını hatırlatarak, "Bu konuda yaptığımız yoğun çalışmaların ardından bugün sokakta çalışan çocuklar sorununun çözüldüğünü görmekteyiz. Artık Mersin'de sokakta çalışan çocuk sayısı, 'yok' denecek kadar azdır ve bu çalışmamız diğer illere de model olmuştur" dedi.

Aksoy, sosyal hizmet kurumlarına, devletin verdiği desteğin yanında gönüllü vatandaşların yaptığı yardımların da önemli olduğunu belirterek, bu duyarlılığı gösterenlere teşekkür etti. Aksoy, vatandaşların yardımlarının devam etmesi temennisinde bulundu.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen de başta Vali Hüseyin Aksoy olmak üzere katkı ve destek veren herkese teşekkür ettiğini belirterek, hayırsever vatandaşların katkılarının, kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından sosyal hizmet kuruluşlarına yardımda bulunan hayırseverlere plaket verildi. Vali Aksoy, törenin ardından Mersin Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklarla birlikte öğle yemeği yedi.

SHÇEK'E BAĞIŞTA BULUNANLARA PLAKET VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 13:54:05
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 14:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?