8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Sıcak hava bunalttı

Hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu Mersin'de, vatandaşlar plajlara akın etti.


Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklardan bunalan vatandaşlar, soluğu Mersin plajlarında aldı. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra günübirlik plaja gelen vatandaşlar, kendilerini Akdeniz'in serin sularına bırakarak serinlemeye çalıştı. Hava sıcaklığının 45 dereceye ulaştığı kentte nem oranı yüzde 85'i bulurken, deniz suyu sıcaklığı ise 27 derece olarak ölçüldü.


Adana'daki İncirlik Üssü'nde görev yapan Tony Hsu, Kızkalesi Plajı'nda denize girerek serinlediklerini, ayrıca tarihi mekanları gezme fırsatı bulduklarını söyledi. Türk yemeklerini çok beğendiğini ifade eden Hsu, "Yemek kültürü mükemmel, hatta harika diyebilirim. Arkadaşlarımızla birlikte bütün yemeklerden tatmaya çalışıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz" dedi.


Torunlarıyla denize giren Gaziantepli Fatma Bulut da, Kızkalesi'ne günübirlik tatil için geldiklerini belirterek, "Torunlarım Merve ile Abdullah'ı denize getirdim. Yüzme bilmediğim için fazla açılmadan serinlemeye çalışıyorum" diye konuştu.


Bu arada, Erdemli'nin Limonlu beldesinde çocuklar, 20 metre yakınındaki denize girmek yerine, suyun sıcaklığı 8 derece daha düşük olan Limonlu Çayı'nda serinliyor. D-400 karayolu üzerindeki Limonlu Köprüsü üzerinden kendilerini Limonlu Çayı'nın serin sularına bırakan çocuklar, Limonlu Çayı'nı, suyu denize göre daha soğuk olduğu için tercih ettiklerini ifade etti.


Öte yandan, Erdemli Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Yaman, 10.00-16.00 saatleri arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini ve vatandaşların bol bol sıvı tüketmesinin faydalı olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 10:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?