2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sıcaklar arttı sahiller canlandı

Hava sıcaklıklarının yükselmesi ve okulların tatil olmasıyla sahil bandındaki hareketlilik artmaya başladı.

Hava sıcaklığının 30 dereceye kadar yükseldiği kentte, nem oranının da yüzde 70'lerin üzerinde olması nedeniyle hissedilen hava sıcaklığı daha yukarılara çıkıyor. Önümüzdeki 5 günde de hava sıcaklığının 1-2 derece daha artmasının beklendiği yörede, vatandaşlar serin mekanları aramaya başladı.

Tesisleşme ve kıyı şeridindeki düzenlemelerle her geçen gün turizm pastasından daha fazla pay almaya başlayan Mersin'de, okulların kapanması ve hava sıcaklığının artması plajlara canlılık getirdi.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği kentin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kızkalesi'nde yapılan çalışmalar da tatilcilere rahat bir nefes aldırıyor. Geçtiğimiz yıllarda soyunma kabininin eksikliği ve rengarenk güneşliklerin görüntü kirliliği yarattığı turizm beldesinde yürütülen peyzaj çalışmaları tatilcilerin konforunu yükseltti.

Kızkalesi Belediye Başkanı Mustafa Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezona hazır olduklarını belirterek, daha önce kendilerinin kontrolünde olan plajları, artık özel firmanın işleteceğini söyledi. Denize girmek ve kumsalda güneşlenmek isteyen herkesin sahile gelebileceğini, ancak şezlong ve şemsiye ihtiyacı olanların ücret ödeyeceğini belirten Kale, şöyle konuştu:

''Böylece hem sahil tertipli düzenli olacak, hem de olumsuz şeylerin yaşanma ihtimali azalacak. Dışarıdan tatilcileri rahatsız edici satıcılar giremeyecek, çöpler anında toplanacak. İzmaritlerin bile atılacağı özel küllükler yaptırılarak, kumsalın belirli noktalarına konuldu. Artık tatilciler denizden çıktıktan sonra 'nerede duş alacağım, üzerimi nerede değiştireceğim' derdine düşmeyecek. Sahil şeridinde kurulan şemsiyeler de görüntü kirliliği yapamayacak. Çünkü bugüne kadar kullanılan çok renkli şemsiyeler yerine, tek renk şemsiyeler kullanılacak. Böylelikle görsel kirlilik de ortadan kaldırılmış olacak.''

Kale, artık tatilcilerin güvenli tatilin yanında, çevresi de temiz bir Kızkalesi sahili bulacağını belirterek, ''Kızkalesi'ni, ailelerin çocuklarıyla birlikte güven içinde tatil yapabileceği ortama getirdik. Burada sıkı güvenlik sistemi oluşturduk. Sahilde sezon boyunca özel güvenlik ekipleri görev yapacak'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2012 Pazartesi 15:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?