30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Sıcaktan kaçan denize koşuyor

SICAKTAN KAÇAN DENİZE KOŞUYOR

Mersin'in Silifke ilçesinde havanın her geçen gün daha da ısınması, vatandaşı denize yönlendirdi.

Hava sıcaklığının 40 dereceye, ulaştığı Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Atakent beldesinde yerli ve yabancı turistler sahile akın etti.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte sahiline akın eden insanların bazıları denize girip serinlemenin ve çeşitli oyun oynamanın zevkini yaşarken, bazıları da şemsiyeler altına veya kumlara uzanıp dinlenmeyi, sahilde gezmeyi, bazıları ise kuma gömülmeyi tercih ediyor.

Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, kışın nüfusu yaklaşık 6 bin olan beldede, yazın yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle birlikte 300 bini bulduğunu kaydetti.

Silifke'de sezonun Mayıs ayı sonunda başlarında başlayıp, Eylül ayının ikinci haftasına kadar sürdüğünü ifade eden Uslu, beldeye sezon boyunca Türkiye'nin değişik illerinden tatile gelenlerin olduğunu, bunların yanında zaman zaman yabancı turistlerin de tercih ettiği yerlerden biri olduğunu belirtti.

Atakent'in doğa, deniz ve tarihle iç içe olduğunu vurgulayan Uslu, gelen tatilcilere ve turistlere aile sıcaklığını hissettirme çabası içerisinde oldukları söyledi.

Atakent'te tatil yapan Sevgi Yıldırım, "Tatilde ikinci haftam. Hayatımda ilk kez böyle bir sıcak hava görüyorum. Bizde serinlemek için denize giriyoruz" dedi.

Silifke Sağlık Grup Başkanı Dr. Yüksel Eren, mecbur kalmadıkça hasta, yaşlı ve çocukların 11.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.

SICAKTAN KAÇAN DENİZE KOŞUYOR
SICAKTAN KAÇAN DENİZE KOŞUYOR
SICAKTAN KAÇAN DENİZE KOŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2011 Pazartesi 14:43:03
Güncelleme :25 Temmuz 2011 Pazartesi 14:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?