4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şiddetli dolu şoku!

MERSİN'DE ŞİDDETLİ DOLU YAĞIŞI

Mersin'in Erdemli ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen dolu yağışı açıkta yetiştirilen tarım ürünlerini vurdu. İlçe merkezinde de etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli dolu yağışı ilk belirlemelere göre Kocahasanlı ve Tömük beldelerinde etkili oldu. Yer yer 10 santimetre tabaka oluşturan dolu sebebiyle Mersin-Antalya karayolunda ilerleyen araçlar zor anlar yaşadı. Dolu yağışı açıkta yetiştirilen ürünlere de zarar verdi.

Akşam saatlerinde başlayan dolu yağışının yaklaşık 15 dakika sürdüğünü belirten çiftçilerden İbrahim Göken, "Özelliklede açıkta yetiştirilen ürünler büyük zarar gördü. Zaman zaman araçlar bile yolda ilerlemekte güçlük çekti. Sabahın ilk ışıklarıyla zarar ortaya çıkacak" dedi.

Kocahasanlı sebze halinde komisyonculuk yapan Ahmet Arslan da "Böyle bir dolu yağışını daha önce hiç görmemiştim. Halin içerisinde yer yer 8-10 santimetrelik dolu tabakası oluştu. Oldukça şaşırdık. Sahilde hiç görmeye alışık olmadığımız bir tablo bu" diye konuştu.

Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun ise dolunun ilk belirlemelere göre Kocahasanlı ve Tömük beldelerinde etkili olduğunu belirterek, dolu yağışında oluşan zararın yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkacağını kaydetti.

MERSİN'DE ŞİDDETLİ DOLU YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 10:03:04
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 10:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?