8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Şifayı Tarsus'ta buldu

Beş ülkede altı kez ameliyat olan Suudi Arabistanlı Ramzi Abdula Al-Gheryaf, 23 yıl sonra Mersin'in Tarsus ilçesinde geçirdiği yedinci ameliyatla sakatlıktan kurtuldu.

Suudi Arabistan'ın Qateef kentinde lokantalar zinciri bulunan Ramzi Abdula Al-Gheryaf (46), 23 yıl önce geçirdiği ve ağır yaralandığı trafik kazası sonucunda, sağ bacağından sakat kaldı ve kendisine bundan sonra yaşamını koltuk değneğiyle geçireceği söylendi. Büyük sıkıntı yaşayan ve başka ülkelerde derdine çare arayan iş adamı Al-Gheryaf, sırasıyla Almanya, Brezilya, İngiltere, Hindistan ve Mısır'da da ameliyat oldu.

Lokantalarına Türk işçi bulmak için bir süre önce Hatay'a gelen Al-Gheryaf'ın topallık nedeniyle büyük sıkıntı çektiğini gören Türk arkadaşları, Tarsus'ta ortopedi hastalıkları uzmanı olan Dr. Ömer Sayar'a muayene olmasını önerdiler.

Al-Gheryaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir umudu olmadığı halde arkadaşlarının önerisi dığrultusunda ameliyat olmayı kabul
ettiğini ve amilayattan bir süre sonra da topallıktan kurtulduğunu söyledi.

Dr. Sayar ise ameliyatın Al-Gheryaf'ın aşık ve topuk kemiğinin arasında gerçekleştirildiğini ve zor bir ameliyat olmadığını ifade etti.


AA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 16:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?