2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şiir Akşamları 8 Ekim'de başlıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde bu yıl 7.'si düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın hazırlıkları tamamlandı. 8 Ekim 2008 Çarşamba günü başlayacak ve 4 gün sürecek olan etkinliklere, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda şair, aşık ve halk ozanı katılacak.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı açıklamada, Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın artık uluslararası bir boyut kazandığını belirterek, amaçlarının halk şiirini daha iyi anlamak ve geçmişten geleceğe tanıtarak aktarmak olduğunu söyledi.

Tarsus Şelalesi piknik alanında gerçekleştirilecek olan programın ilk günü yöre şair ve aşıkları Lütfiye Darendelioğlu, Faik Uzun, Fahri Işık, İbrahim Özcanlı, Osman Arslan, Doğan Akpınar ve Adnan Özcandan, halk ozanlarından Abdullah Gizlice, Aşık Feymani, Aşık Karamehmet, Aşık Eyyubi, Aşık Vuslati ile Mizarlı Mehmet Yılmaz sahne alacak.

Perşembe günü ise Şeref Taşlıova, Fuat Çerkezoğlu, Hüseyin Sümmanoğlu, Temel Turabi, Mustafa Bilir, Melek Temel, Mehmet Köse, Mehzeti Azaklı (Azerbaycan), Raman Azaklı (Azerbaycan), Kurban (İran), Aşırgedi Berdiyev (Türkmenistan), Resul Halilov (Kırım) ve Mustafa Erol'un (Tokat) yer alacağı etkinliğin üçüncü gününde de Karacaoğlan Türkmen Defilesi gerçekleştirilecek. Akşam ise Ahmet Özdemir, Doç. Dr. Tamilla Aliyeva, Feyyaz Sağlam, Bestami Yazgan, Faika Sarp, Mehmet Nuri Parmaksız, Rifat Araz, Saadettin Kaplan, Öz Ali Yılmaz ve Mahmut İslamoğlu şiirlerini seslendirecek.

Uluslararası 7. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nın son gününde ise yurt dışından davet edilen şairlerden İsmail Ülker (İran), Dr. Mohsen Bal (Suriye), Ekber Yolcuev (Azerbaycan), Tora Mirza (Özbekistan), Mehmet Bütüç (Kosova), Mustafa Çolak (Yunanistan), Oğulcennet Besimova (Türkmenistan), Adnan Muhammed İsmail (Kerkük/Irak), Gülten Abdullah (Romanya), Ayhan Can (Almanya), Seyran Süleymanov (Kırım) ile Şemsettin Kuzeci (Kerkük/Irak) sahne alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?