3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'Şiir Akşamları' etkinliği düzenlendi

Mersin'in Erdemli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Şiir Akşamları" etkinliği düzenlendi.

Erdemli Lisesi Biyoloji Öğretmeni Ahmet Kara'nın sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte konuşan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin artık Erdemli'de de yapılması gerektiğini belirterek, şairleri bir araya getirenlere teşekkür etti.

"Şiir Akşamları" etkinliğinin kültürel bir aktivite olduğunu ifade eden Demirhan, "Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayelerinde 4 yıl sürecek olan Türkiye Okuyor kampanyası başlatıldı. İnsanımızın okuması ve bilgi dağarcığının genişlemesi için bu tür faaliyetlerde yapılacak ve şairlerimizin hazırladığı kitaplarda okunacak. Ben tüm Erdemlileri Türkiye Okuyor kampanyasına katılmaya ve yapılacak olan tüm kültürel etkinliklerde bizlere destek vermeye ve gecenin anlamına yakışan bir şekilde önce şairlerimizin şiir kitabını alarak okumalarını istiyorum" dedi.

"Şiir Akşamları" etkinliğinin Kızkalesi, Kanlıdivane ve yaylalık yörelerde tatilcilerin de katılacağı ortamlarda yapmayı hedeflediklerini kaydeden Demirhan, böylelikle Erdemli ve yöresindeki şairlerin de kamuoyuna tanıtılmış olacağını söyledi.
Kaymakam Demirhan, şairlere çiçek vererek teşekkür etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 15:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?