2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifke, Türkiye'yi çileğe doyuracak

Çilek üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Mersin'in Silifke ilçesinde, geçen yıl 56 bin ton olan rekoltenin bu yıl 80 bin tona çıkmasının beklendiği bildirildi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, yöredeki tarım alanlarının çok verimli olduğunu, mevsimine göre değişik meyve ve sebze yetiştirilebildiğini ifade ederek, çiftçilerin son yıllarda özellikle çilek üretimine yöneldiğini ve bu ürün ekiminin her geçen yıl arttığını kaydetti.

Can, geçen yıl 14 bin dönüm alanda 56 bin ton olan çilek hasadının, bu yıl ekim alanının 20 bin dönüme çıkmasıyla 80 bin tona ulaşmasını beklediklerini belirterek, şunları söyledi: “Tadı ve kokusuyla tercih edilen türler arasında ilk sırada yer alan Silifke çileği, başta Rusya olmak üzere Romanya, Polonya, Litvanya ve Macaristan'a ihraç ediliyor. Yurt içinde de İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'ya ağırlıklı olarak gönderiyoruz. İlçede şu an 3 bin ailenin geçimini sağlayan çilek üretimi bu gidişle daha da artacak, buna paralel olarak, ürünü ihraç ettiğimiz ülke sayısı da hızla yükselecek. Bunun için şimdiden çalışma yapıyoruz.”

Can, daha önceleri yoğurdu ile ünlü Silifke'nin şimdi çileğiyle de anılmasından mutlu olduklarını ve ürün desenini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “çileğin kalitesinin yükseltilmesine gayret gösteriyoruz. Üreticiler, bahçe bakımı, ürünlerin ilaçlanması gibi konularda eskiye oranla daha bilgililer. Sağlıklı üretimle ürünlerin kalitesi ve verimi yüksek oluyor” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 13:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgay şahin IP: 88.247.78.xxx Tarih : 12.04.2008 11:08:11

1 yıl 2 yıl derken yakında çilek üretiminide bir zarar gelmez umarım,Silifke'nin can damarı olan Göksu Deltası KOnya'ya akıtılırsa çilek üreticileride, silifke çiftçileride büyük zarara uğrar ve devletin bu durumu göz önüne almaları gerekiyor