4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke Belediyesi'nde yolsuzluk iddiası

Silifke İlçe Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Zeynittin Özkan, belediyedeki yolsuzluk iddiaları nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Özkan, Silifke halkına hizmet için göreve geldiği 2004 yılından bu yana belediyenin birçok faaliyetinde hazır bulunduğunu ifade ederek, "Olumlu yönlerini alkışladık, olumsuz yönlerinin düzeltilmesi için ihtarda bulunduk. Son 1 aydır bize gelen vatandaşlar her gün başka bir aksaklığı anlattı. Şahsım adına bu aksaklıkları Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'e anlatarak çözüm önerisi getirmesini istedim. Bu konuda sessiz kaldığı için MHP'den istifa ettim" dedi. 

Vatandaşlar tarafından kendisine anlatılan aksaklıkları 29 maddede toplayan bir diğer MHP'li Meclis Üyesi İsmail Gürses de, kendisine partiden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etmesi için baskı yapıldığını iddia ederek, "Ne MHP'den ne de belediye meclis üyeliğinden istifa etmeyeceğim. 'Komisyon oluşturup söylenenlerin gerçek olup olmadığını araştıralım' dedim diye herkes telaşa düştü, tehditler başladı. Bana karşı karalama kampanyası başlatıldı. Her şey bu kadar ucuz mu? Kolay mı? Particilik bu kadar kendini kayıp mı etti? Gurur duyduğumuz ülkümüz bizlere bunları öğretmedi. Daima dürüst, ilkeli, özü bir, sözü bir, dirayetli, kimseden korkmaz, temiz, ahlaklı, milliyetçi bir kişi olarak yaşamıma devam edeceğim, yüce meclise ve bana oylarını veren saygı değer Silifke halkına son nefesime kadar hizmet edeceğim. İnsan yenilince tükenmez, pes edince tükenir. Asla pes etmeyeceğim" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise, Meclis Üyesi İsmail Gürses'in, bütün suçlamalarında yersiz, isimsiz ve delilsiz ithamlarda bulunduğunu ileri sürerek, "Hazırladığı ve imzaladığı yazılı metin çoğaltılarak tüm Silifke halkına ve esnafımıza dağıtılmıştır. Belediyemize ve personelimize attığı çamurun hesabını vermelidir. 
Böyle rasgele iftiraların hesabını açmış olduğum davayla adalet önünde soracağım. Menfaatleri yerine gelmeyince asılsız iftiralar atarak bizi kimse korkutamaz. Biz hizmetlerimize devam ediyoruz. Her türlü konuda hassas olduğumuzu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl koruduğumuzu ve koruyacağımızı herkes bilmelidir. 

Olumsuzlukların ve yanlışların üzerine daha önce nasıl gittiysek bundan sonra da gitmeye devam edeceğiz. Ama sokakta yalan yanlış spekülasyon yapmanın hiç kimseye faydası yoktur. Zaman, kimin haklı olduğunu ortaya çıkaracaktır" şeklinde konuştu.
Silifke Belediye Meclisi 15 MHP, 6 CHP, 3 Bağımsız ve 1 DYP üyesinden oluşuyor.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 11:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?