4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke beyazlara büründü

SİLİFKE'DE 30 YILIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kırobası köyünde son 30 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleştiği bildirildi.

2 gündür süren yoğun kar yağışı sebebiyle köye giden ana yollar ve köy içerisindeki ara yolların kapanmaması için Silifke Özel İdare Müdürlüğü ve Karayolları'na ait iş makineleri tarafından sürekli müdahalelerde bulunuluyor. İş makineleriyle köyde okulun bahçesine dolan karlar temizlenirken, iş makinelerinin giremediği ara sokaklar ise vatandaşlar tarafından küreklerle temizleniyor.

Karın yağmasına en çok sevinen ise köydeki çocuklar oldu. Yoğun kar yağışıyla birlikte teneffüs zilini dört gözle bekleyen öğrenciler, zilin çalmasıyla birlikte kendilerini karların içerisine atarak kar topu oynayıp kayda kayarak, kardan adam yaparak doyasıya eğleniyorlar.

Köyde yeni doğan çocuklar da sağlıklı bir şekilde büyümeleri beklentisiyle kara gömülüyorlar. 6 aylık Resule ismindeki çocuğunu kara gömen Fikret Serrah, yeni doğan çocuğu kara gömmesinin sebebiinin, çocuğun soğuğa karşı dayanıklı olması ve sağlıklı bir şekilde büyümesi olduğunu kaydetti.

Soğuya dayanıklı olup, hastalığa yakalanmamaları için "çelikleme" dedikleri bu yöntemle her köylü, yeni doğan çocuğunu ilk karın yağmasıyla birlikte karın içerisine gömüyor. Serrah, "Köyümüzdeki insanlarımızın çoğu çocukken kar içerisine gömüldüğü için kolay kolay hasta olmuyor. Yeni doğan çocuklarımızın da hasta olmaması için bunu bizler de gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kırobası köyü muhtarı Fehmi Topbaş ise köylerinde yolların kapanmaması için çalışan ekiplere teşekkür ettiğini söyledi.

Son 30 yıl içerisinde bu kadar yoğun bir kar yağışıyla ilk kez karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Topbaş, "Özellikle son 2 gündür akşam saatlerinde bastıran ve sabaha kadar yoğun bir şekilde yağan kar sebebiyle köyümüz beyaza büründü. Özel İdare Müdürlüğü ve Karayolları'na ait ekipler, yolların kapanmaması amacıyla günün 24 saati yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Tüm köylüm adına, yaptıkları çalışmalardan dolayı Özel İdare Müdürü Sayın Erkan Arıcı ve ekibi ile Karayolları ekibine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı ise, "Şu an ilçemizde kapanan köy yollarımız bulunmamaktadır. Ekiplerimiz ve araçlarımızla birlikte 24 saat çalışarak yol temizleme çalışmalarını yürütüyoruz. Köy yollarımız açık olup herhangi bir olumsuz durum yoktur" dedi.

SİLİFKE'DE 30 YILIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI
SİLİFKE'DE 30 YILIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI
SİLİFKE'DE 30 YILIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI
SİLİFKE'DE 30 YILIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 10:28:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 11:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?