30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Silifke çileğine hayran kaldılar

ALMANLAR SİLİFKE ÇİLEĞİNE HAYRAN KALDI

Silifke'nin Almanya'daki kardeş şehri Hassloch'tan gelen grup, Belediye Kültür Müdürü ve Silifke-Hassloch Kardeş Şehir Komite Başkanı Lutfi Uğur nezaretinde Atayurt beldesini ziyaretlerinde sebze ve meyve halini gezerek bol bol çilek yediler.

Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner tarafından hal müdürlüğünde kabul edilen Hassloch'lu misafirlere Atayurt beldesinde yetiştirilen çilek ikram edildi.

Bölgede yetişen tarım ürünlerinin toplanması, halde pazarlanması, paketlenmesi ve yurtdışına ihraç edilmesi ile ilgili bilgiler veren Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, "Beldemizde yıllık 350 bin ton domates, 120 bin ton çilek, 17 bin ton baklayı belgeli olarak Atayurt Hal Müdürlüğümüzden yurt içi ve yurt dışı piyasaya sevk ettik. Bu ürünler tamamen organik bir şekilde yetiştirilmiş sağlığa zararsız ve aroması güzel ürünlerdir. Bunun dışında her ürünü Atayurt beldemizden yurt içi ve yurt dışında tüketicilerimizin hizmetine sunmaktayız. Ürünlerimiz tamamen sağlıklıdır bu konuda her türlü garanti veriyoruz" dedi.

Alman konuklar tarafından çalışan işçiler hakkında sorulan sorulara da cevap veren Başkan Yeğiner, "Tarlada ürün toplayan çalışanlarımızın yüzde 90'ı ve paketleme tesislerinde çalışanlarımızın yüzde 80'i bayandır. Hal esnafı çalışanlarının yüzde 70'i de erkektir. Sebze ve meyve halimiz bölgemizde halkımızın büyük bir bölümüne iş istihdamı da sağlamaktadır" diye konuştu.

Göksu deltasının mikro klima özelliği olduğunu anlatan Başkan Yeğiner ayrıca Atayurt bölgesinin turfanda sebze ve meyveyi yetiştiren önemli bir tarım merkezi olduğunu vurguladı. Seracılığında bölgede her geçen gün geliştiğini de anlatan Başkan Yeğiner, Alman konukları her zaman Atayurt beldesine beklediklerini belirterek konuklara Almanya'da yetiştirilmek üzere bakla tohumu hediye etti.

ALMANLAR SİLİFKE ÇİLEĞİNE HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 10:48:04
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 10:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?