3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Silifke 'hacıları' bekliyor

Mersin'in Silifke ilçesi, Papa 16. Benedict tarafından 2008'in "St. Paul Yılı" ilan edilmesi nedeniyle 23-24 Eylül 2008 tarihleri arasında ilçeye gelecek turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye'de inanç turizmi açısından önemli bir merkez durumunda olan Silifke'de, 2008 yılının "St. Paul Yılı" ilan edilmesi nedeniyle hazırlıklara başlandı. Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu başkanlığında toplanan İnanç Turizmi Komitesi, ilçe merkezinde, belde ve köylerde bulunan tarihi yerlerin bakımı, yön ve yer levhalarının yenilenmesi, temizliği konularında çalışma başlatma kararlarının yanı sıra, bu eserlere yakın alanlarda hizmet veren iş yerlerinin denetlenmesi ve hizmet kalitesinin artırılması konularında çalışma yürütülmesi kararlarını aldı.

Kaymakam Ahmet Beyoğlu, 2008'in "St. Paul Yılı" ilan edilmesinin, Silifke'ye gelecek turist sayısını önemli ölçüde artıracağını belirterek, "Hristiyanlar'ın en önemli hac merkezlerinden biri olan Ayatekla Kilisesi'nin Silifkemiz'de olması nedeniyle ilçemize çok sayıda misafir gelecektir. Biz de Silifke olarak öncelikle Ayatekla Kilisesi'nin içerisinde ve çevresinde bir çalışma başlatarak, gerekli düzenlemeleri yapacağız. Bu çalışmalarla birlikte sosyal ve konaklama ihtiyaçlarıyla ilgili eksikliklerin giderilmesi ve tanıtım çalışmalarını da sürdüreceğiz. Silifke'ye inanç turizmi için gelecek Hristiyan misafirlerin en iyi şekilde konaklamasını sağlayacağız" dedi.

Kaymakam Beyoğlu, "St. Paul Yılı" hazırlıkları kapsamında Ayatekla Kilisesi çevresinde Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Gök ile işbirliği içerisinde bazı çalışmalar yaptıklarını da kaydetti.

Kaymakamlık'taki toplantıda konuşan Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise, "Biz Silifke olarak böyle bir organizasyona yabancı değiliz. Böyle bir etkinlik 2000 yılında da Silifkemiz'de gerçekleştirildi. Biz belediye olarak her türlü çalışmaya hazırız. İlçemizde bulunan tarihi yerlerin korunması ve bakımı konusunda belediye olarak gerekli hassasiyeti her zaman göstermekteyiz. Ayatekla Kilisesi'nde gerçekleştirilecek böyle bir organizasyonda belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.

Kaymakam Beyoğlu başkalığında yapılan toplantıya; Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Mal Müdürü Süleyman Alkan, Müze Müdürü İlhame Öztürk, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hamza Uçar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Osman Okur, Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Gani Coşkun, TCK Bakım Mühendisi Murat Şimşek, Belediye Kültür Müdürü Lutfi Uğur, Zabıta Müdürü Mehmet Taşer, İmar ve Şehircilik Müdürü Atilla Yılmaz, Fen İşleri Müdürü Semih Yılmaz, Plan ve Proje Müdürü İsa Yüksel katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 15:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?