30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Silifke Kalesi'ne restore

SİLİFKE KALESİ'NDE KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mersin'in Silifke ilçesindeki tarihi kalede kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Bakanlar Kurulu Kararlı "Silifke Kalesi Kazı ve Restorasyon Çalışması" kazısı, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Boran'ın başkanlığında başlatıldı. Kazıda aynı üniversiteden öğretim görevlileri Mehmet Mutlu, Nur Bakar, Halil Sözlü, Uzman Zekai Erdal ile lisans, yüksek lisans öğrencileri ve toplam 25 işçi çalışıyor.

Kazı başkanı Boran, yaptığı açıklamada, çizim ve fotoğraf belgeleme kapsamında kalenin sağlıklı rölöve ve halihazırının çıkarılması çalışmalarına başlanacağını, ayrıntılı fotoğraf çekimlerinin yapılacağını kaydetti.

Ölçüm ve tarama çalışmaları kapsamında 2011 yılında kazı yapılacak alanlarda ölçüm ve taramalar yapılacağını ifade eden Boran, "2011 yılında yapılacak çizim ve belgeleme çalışmasından sonra iç kale içinde ve dışında kazı çalışmasına başlanacaktır. Konservasyon, kısmi onarım ve sağlamlaştırma kapsamında ise Silifke kalesinin içindeki yapıların büyük kısmı tahrip olmuş ve yapıların kazılarına başlanmadan önce sağlamlaştırma ve çelik direklerle koruma altına alınması gerekecek ve yapılan kazı alanlarının da konservasyon kısmi onarım ve sağlamlaştırma çalışmalarına başlanacaktır. Bu kapsamda kısmi onarım ve sağlamlaştırma için daha fazla zaman ve maddi desteğe ihtiyaç duyulacaktır. Silifke Kalesi, çağının önemli yapılarından biri olup kültür tarihimize önemli katkılar sağlayacağı açıktır" dedi.

SİLİFKE KALESİ'NDE KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 09:58:05
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 13:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?