2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifke Lisesi öğrencileri fidan dikti

Mersin'in Silifke ilçesinde Silifke Lisesi öğrencileri, "Okul Ormanları Projesi" kapsamında 500 fıstık çamı fidanı dikti.

Silifke Lisesi'nin 30 öğrencisi, Okul Müdürü Hasan Hüseyin Demir, Müdür Yardımcısı Yaren Uyar ve Coğrafya Öğretmeni Gürsel Kaya öncülüğünde, 2006 yılında yanan Çöplük mevkisine fıstık çamı fidanı dikti.

Fidan dikimi öncesi ağacın ve ormanların önemi hakkında bir konuşma yapan Silifke Orman İşletme Şefi Cem Çelik, fıstık çamının dikilme yöntemleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.

"Öğrencilerimize ağaç ve orman sevgisini aşılamayı amaçlıyoruz" diyen Okul Müdürü Demir ise, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Okul Ormanları Projesi' kapsamında okulumuz bahçesinde fidan dikimine elverişli alan olmadığı için Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa 2006 yılında yanan Çöplük mevkisine fıstık çamı diktik. Daha önce fidan dikimi yapılan bu alanda özellikle kuruyan ve boş kalan yerlere toplam 500 adet fıstık çamı diktik. Öğrencilerimiz hem fidan dikip hem de doğayla iç içe olmuş oldular" dedi.

Fidan dikimi sonrası öğrenciler, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle fidanlık içinde piknik yaptılar.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 11:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?