8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Silifke OSB'de ilk inşaat başladı

Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çalışmalar hız kazanırken, inşaata başlayan ilk firma Akdeniz Mermer oldu.

Yapılan çalışmaları yerinde görmek için OSB'yi gezen Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Ticaret Odası 2. Başkanı Vedat Ata, Ticaret Odası Meclis Başkanı Sadık Akman ve Halk Bankası Silifke Şube Müdürü Mehmet Cemal Özdener, OSB Müdürü Alpay Ünlü'den çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

OSB'de 14 parselin tahsis edildiğini, 21 parselin ise satışa hazır olduğunu belirten OSB Müdürü Ünlü, "Çalışmalarımız giderek hız kazanmaya başladı. Arsa tahsisini yapan ve inşaat ruhsatını alan Akdeniz Mermer, inşaat çalışmalarına başlayarak temelini attı. Bugünden itibaren Özel İdare Müdürlüğü'ne ait bir ekskavatör 3 kilometre uzunluğunda olan ve OSB'ye içme suyu dağıtacak olan isale hattını kazmaya başlayacak. Yine birkaç gün içerisinde bin 500 tonluk su deposu, terfi merkezi, 10 tonluk su toplama deposu, bölge içi isale hattının ihalesini yapıp çalışmalarını başlatacağız. Parsellere elektrik dağıtımı ise 1 ay içerisinde tamamlanacak" dedi.

OSB'nin, Silifke'nin iş gücünü artıracağını vurgulayan Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de, "OSB'nin hayata geçmesi ile birlikte ilçemizde işsiz sayısı düşecektir. Her türlü ulaşım imkanı bulunan Silifke OSB'ye yatırımcıları bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 18:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?