3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Silifke sahili sezona hazırlanıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde öğrenciler, turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte plajlarda 2 traktör römorku dolusu çöp topladı.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin’in Silifke Lise öğrencileri Atakent ve Taşucu sahillerinde temizlik yaptılar. Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi koordinesinde Silifke, Ertan Cüceloğlu, Sağlık Meslek, İmam Hatip, Özel Özdegül ve Taşucu Lisesi Taşucu sahillerini temizlerken, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi koordinesinde Göksu Anadolu, Silifke, Anadolu teknik, Anadolu meslek ve Meslek, Özel Silifke ve Atayurt Gazi Çok Programlı Lisesinden katılan 75 öğrenci de Atakent sahillerini temizledi.

Atakent Belediyesi önünde toplanan öğrencilere hijyen kurallarına uymak ve güneşten korunmak için Belediye Başkanı Osman Ünal, eldiven, çöp poşeti ve şapka verdi. Sahil boyu temizlik yapan öğrenciler çöp poşetleri, bira şişesi, poşet parçaları, sigara izmariti, odun parçaları, araç lastiği, çeşitli pet şişeler, evsel atıklar gibi çöpler topladı.2 traktör römorku çöp toplayan öğrenciler sahillerin temiz kalması için ellerinden gelen çalışmayı yapmaya devam edeceklerini söylediler.

Atakent Belediye Başkanı Osman Ünal, öğrencilerin çok güzel bir davranış sergilediğini ifade ederek, "Sahillerimizin temiz olması demek daha çok turistin gelmesi demektir. Gelen her turist belde ve ilçenin kalkınmasında önemli rol almaktadır. Beldemizin kesintisiz 8, toplam 16 kilometre geniş bir kumsalı vardır. Bu kumsallar kaliteli, diri ve kuru kumdan oluşmaktadır. Kum içerisinde toz ve toprak bulunmamasından dolayı tercih edilen bir kum türüdür. Elverişli iklimi, tarihi ve doğal konumu ile Atakent son yıllarda Avrupalı 3. yaş grubu insanların evler satın alıp yerleşmeye başladığı bir belde konumundadır. Kışın 5 bin 612 olan nüfusumuz yaz aylarında en az 50 bin’i bulmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 13:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?