5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Silifke şehidini andı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütüne yönelik Kuzey Irak'ta düzenlediği operasyonda şehit düşen Piyade Komando Er İbrahim Okur, şehit edilişinin 1. yılında, Mersin'in Silifke ilçesindeki mezarı başında anıldı. Şehit Piyade Komando Er İbrahim Okur'un şehit edilişinin 1. yıldönümünde, babası Hasan ve annesi Zeynep Okur tarafından öğlen namazını müteakip mevlit okutuldu. Silifke Müftüsü Bekir Kaplan, milli manevi değerler adına birlik ve beraberliğin bozulmaması için canını seve seve verenlerin, Allah katında peygamberden sonraki en yüce makam olan şehitlikle müjdelendiklerini söyledi.

Bu ve benzeri zorluklara karşı göğüs germenin imanın gereği olduğunu vurgulayan Kaplan, "Yoksa bunlara sabır göstermesi de ve katlanması da çok zordur. Gençlerimiz ecdat yadigarı vatanımız, milletimiz için şehit olup dönüyorlar. Bizler de 'vatan sağ olsun' diyoruz. Bunu bize söyleten imanımızdır. Allah yolunda ölenlere asla ölü demeyiniz. Onlar asla ölü değildirler" şeklinde konuştu.

Silifke Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim hatim duası yapılıp, Mevlüd-i Şerif okundu. Şehit Okur'un ailesinin zaman zaman duygulu anlar yaşadığı mevlit programına Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Alan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrullah Büyük, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke Müftüsü Bekir Kaplan, Askeri personeller ve ailesi katıldı.

Restorandaki mevlit programının ardından şehit erin Silifke Şehitliği'ndeki mezarı ziyaret edilerek, burada da Er Okur'un ve tüm şehitlerin ruhlarına Kuran-ı Kerim okundu.

Sırtında 6 aylık bebeği ile kardeşi İbrahim Okur'un mezarı başında ağlayan ablası Fatma Yumuk'un hali yürekleri dağladı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 23:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaankaya IP: 212.175.112.xxx Tarih : 2.03.2009 19:35:12

evet hepimizin başı sağolsun