5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Silifke SGK hizmete açıldı

SİLİFKE SGK MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Silifke Sosyal Güvenlik Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösteri sunduğu açılışta konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, dünyada hızlı bir değişim yaşandığını, ülkemizin de hızla gelişen, kalkınan ülkeler arasında yerini alabilmesi amacıyla da değişimlere ayak uydurduğunu kaydetti.

Hükümetin yaptığı çalışmalarda tüm sağlık kuruluşlarını Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplandığını belirten Er, bu uygulamanın gelişmiş ülkelerde çok daha önceden uygulandığını, geç de olsa Türkiye'nin de artık bu uygulamaya geçtiğini belirtti.

Bu uygulamanın sosyal devlet olmanın bir gereği olduğunu vurgulayan Er, Silifke Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılmasında emeği geçer herkese teşekkür ettiğini söyledi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan da, konuşmasında, Türkiye'de daha önce Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur olmak üzere üç başlı bir sistem olduğunu, tek çatı altında toplanılmasıyla da bu üç başlı sistemden kurtulduğunu belirtip, Silifkelilerin artık işlemlerini yaptırmak amacıyla Mersin'e gitmekten kurtulduğunu kaydetti.

Bu uygulamaya yeni geçildiği için birçok eksiklerin de olduğuna dikkat çeken İnan, bu eksiklerin de en kısa zamanda giderileceğini kaydedip, emeği geçenlere teşekkür etti.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise konuşmasında, Mersin Sosyal Güvenlik il Müdürünün daha önce kendisini ziyaret edip, Silifke'de bu kurumun merkezini açabilmek için yer sıkıntısı çektiklerini kendilerine ilettiğini, yapılan araştırmalar neticesinde de Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski binasının tahsis edildiğini söyledi.

Belediye olarak bu binanın tadilatını yaptıklarını anlatan Öngel, "Böylesine önemli bir hizmette belediye olarak katkımızın olması bizleri onurlandırdı. Dileğimiz, olmayan hizmetlerin de ilçemize getirilmesidir" dedi.

Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mükremin Sürücü de konuşmasında, "Kurum olarak işlevlerimizi yerine getirmekte iki temel hedefimiz var. Birincisi etkin, verimli çalışan, şeffaf bir Sosyal Güvenlik Kurumu oluşturmak. İkinci hedefimiz ise vatandaş odaklı, güler yüzlü bir hizmet sunumunu tüm birimlerimizde gerçekleştirmektir" dedi.

Sürücü, Silifke'de Sosyal Güvenlik Merkezinin açılmasında kendilerine destek olanlara da canı gönülden teşekkür ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilip, bina gezildi.

SİLİFKE SGK MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:09:03
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 20:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?