3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Silifke Yaylası'nda güreş şenliği

Mersin’in Silifke ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Gökbelen köyünde güreş şenlikleri düzenlendi.

Gökbelen Köyü muhtarı Durmuş Ali Gölgeli ve sponsorlar tarafından organize edilen güreşlere çevre köy ve beldelerden birçok sporcu katıldı.

Güreş müsabakaları 40, 50, 55, 60, 70, 80 ve 100 kiloda olmak üzere 7 ayrı kategoride 40 güreşçinin katımıyla gerçekleşti. Müsabakalar sonunda, 40 kiloda birinci Çağrı Kaya, ikinci İsmail Özen, üçüncü Veli Er, 50 kiloda birinci Habib Uğuz, ikinci Fatih Bilge, üçüncü Murat Akçivi, 55 kiloda birinci Selami Atçı, ikinci Gökhan Akçivi, üçüncü Serdar Sağ, 60 kiloda birinci Muhammer Koç, ikinci Ahmet Koç, üçüncü Fatih Taş, 70 kiloda birinci Tanju Bulut, ikinci Mustafa Emlik, üçüncü Soner Uçma, 80 kiloda birinci Arif Metin, ikinci Zeynel Uçar, üçüncü Adnan Borçaktepe, 100 kiloda birinci Yakup Sağdıpınar, ikinci Halil Aygün ve üçüncü Hüseyin Güzer oldu.

Güreş müsabakalarına katılan Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, "Ata sporumuz güreş müsabakalarını her yıl Gökbelen köyümüzde büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştiriyoruz. Her yıl yoğun ilgi gören güreş müsabakalarına bu yılda oldukça yoğun bir ilgi var. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı dahilinde yapılan bu güreş müsabakalarına katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Muhtar Gölgeli, Gökbelen köyünün Silifke'nin köklü bir köyü ve aynı zamanda yaylası olduğunu belirterek; "Her yıl köyümüzde 30 Ağustos'ta çeşitli etkinlikler düzenleyip, Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Bu yılda çevre belde ve köylerden gelen güreşçilerin müsabakalarını takip ettik. Bu yıl güreşlere katılım yoğundu. Bütün sporcularımızı kutluyorum. Çok güzel bir müsabaka sergilediler. Ayrıca Gökbelen yaylasına uzaktan yakından gelen misafirlerimize de teşekkür ediyorum. 30 Ağustos coşkusunu tekrardan yaşadık" dedi.

Güreş müsabakalarında dereceye giren sporculara Silifke Belediyesince birer altın verilirken, Silifke Jandarma Bölük Komutanı Emrullah Büyük, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 15:28:17
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 15:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?