4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'de 4 köye yatırım

SİLİFKE'DE 4 KÖYE 223 BİN 400 TL'LİK YATIRIM

Silifke Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen toplantısında 4 ayrı köyün sulama tesisi, içme suyu kaptej ve ishale hattı inşaatı için 223 bin 400TL'lik yatırım ihalesi yaptı.

Kaymakam Fatih Damatlar başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda toplanan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni ilk olarak Kavak Köyü elektropompaj sulama tesisi, depolama havuzu, basma hattı borusu ve tespit betonları inşaatı ihalesini yaptı. İhale için 12 firma dosya satın alırken 6 firma ihaleye katıldı. İhaleyi ikinci teklifte en düşük fiyatı veren Gazi Oto inşaat şirketi 56 bin 500 TL'ye aldı.

İkinci ihalede ise Hırmanlı Köyü sulama tesisi (borulu sistem) inşaatı yapım işi ihalesi yapıldı. İhale için 11 firma dosya satın alırken 7 firma ihaleye dosya teslim etti. Bir firmanın dosyası eksik görüldüğü için ihale 6 firma arasında yapıldı. İhaleyi ikinci teklifte en düşük fiyatı veren Gazi Oto İnşaat şirketi 34 bin TL'ye aldı.

Üçüncü ihale de Işıklı Köyü sulama tesisi (gölet İsale hattı) inşaatı yapım işi ihale edildi. İhale için 14 firma dosya satın alırken 8 firma ihaleye dosyaları ile katıldı. Yapılan ihale sonucunda en düşük ikinci teklifi veren Kerimoğlu İnşaat şirketi 117 bin TL'ye ihaleyi aldı.

Encümen toplantısının son ihalesinde ise İmamuşağı köyü merkez ve Tapurdamaz Mahallesi içme suyu kaptej ve isale hattı inşaatı yapımı ihalesi yapıldı. İhale için 8 firma dosya satın alırken ihaleye 3 firma katıldı. Açılan zarflar sonucunda en düşük ikinci teklifi veren Kerimoğlu İnşaat şirketi ihaleyi 15 bin 900TY'ye aldı.

İhaleleri kamera kaydı ve basın huzurunda şeffaf bir şekilde yaptıklarını belirten Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, "Bu gün de 4 köyümüzün içme ve sulama suyu ihalelerini gerçekleştirdik. Köylerimize gidecek hizmetler için yaptığımız İhalelerimize katılım çok iyi. Her ihaleye en az 8-10 firma dosya veriyor. Bu da hizmetin daha kaliteli ve daha ucuza yapılmasını sağlıyor. Bu gün yapılan ihalelerimiz sonucunda 4 köye 223 bin 400TL'lik yatırım yapılmış oldu. Her köyümüzün sorunları giderek tamamlanacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 10:51:02
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 11:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?