30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Silifke'de biçerdöver fiyatları belirlendi

SİLİFKE'DE BİÇERDÖVER FİYATLARI BELİRLENDİ

Mersin'in Silifke ilçesinde 2011 yılı biçerdöver ücreti belirlendi. Buna göre dönüm ekin biçme fiyatı 15 TL, bir depo saman ücreti 40 TL, samanın balyası ise 1 Lira 20 Kuruş olarak belirlendi.

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca başkanlığında yapılan fiyat belirleme toplantısına İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, köy muhtarları ve biçerdöver sahipleri katıldı.

Silifke Ziraat Odası Başkanlığı Meclis Salonunda yapılan toplantı da biçerdöverciler ve çiftçilerle uzlaşma sağlandı. Yapılan fikir alışverişi sonrasında 13,5 TL olan bir dönüm ekin biçme fiyatı 15 TL, 37 TL olan bir depo saman ücreti 40 TL ve 1 Lira 10 Kuruş olan samanın balyası ise 1Lira 20 Kuruş olarak belirlendi.

Fiyatların çok düşük olduğunu ifade eden biçerdöver sahipleri, "Mazot fiyatları son bir yıl içerisinde çok yükseldiği için kurtaramaz olduk. Bu yıl yağışların bu güne kadar devam etmesinden dolayı da hala buğdaylar nemli. Biçilecek olan buğdayların ıslak olması aşırı mazot kullanmamıza neden oluyor" şeklinde konuştular.

Yeni belirlenen fiyatların çiftçiye de biçerdöverciye de uygun olarak ayarlandığını belirten İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, fiyatları sizlerle birlikte belirleyerek kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Yeni fiyatlar hayırlı uğurlu olsun" dedi.

SİLİFKE'DE BİÇERDÖVER FİYATLARI BELİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 12:31:01
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 12:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?