3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Silifke'de böğürtlen üretimi artıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde böğürtlen üretimi her yıl artarken, bu yıl dönüm başına 3 ton ürün alınmasının beklendiği bildirildi.

İlçede yaklaşık 150 dönüm alanda ekimi yapılan böğürtlenden bu yıl 375 ton civarında rekolte bekleniyor. Şubat ayında dikimi yapılan böğürtlenin hasadı haziran ayında başlayarak, ağustos ayı sonuna kadar devam ediyor. Türkiye'de en erkenci meyve Silifke'de elde ediliyor.

Toplanan böğürtlenler küçük kaselere dikkatlice yerleştirildikten sonra, soğuk hava deposunda bir süre bekletilip şoklanıyor. Böğürtlenler daha sonra iç piyasaya sürülüyor.

Silifke'de 2002 yılında 75 dönüm arazide böğürtlen üretimine başlandığını söyleyen Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı Ekrem Doğan, "Silifke'de böğürtlen tarımı şimdi yaklaşık 150 dönümlük alanda yapılmaktadır. Böğürtlen üretimini önümüzdeki yıllarda daha da artıracağız" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da yaptığı açıklamada, Silifke'de arazilerin böğürtlen üretimi için son derece elverişli olduğunu ifade ederek, "Ekim alanı her geçen yıl artıyor. Reçel, marmelat, pasta yapımı ve kozmetik ürünler gibi çok çeşitli kullanım alanı olması nedeniyle çok yakında ilçemizde böğürtlen pazarı kurulup, çiftçilerimize yüksek gelir kapısı olması bekleniyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 11:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?