30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Silifke'de büyük panik!

Mersin'in Silifke ilçesindeki küçük sanayi sitesinde klor tankından sızan gazdan etkilenen yaklaşık 100 kişi hastanede tedavi altına alındı. Hastanede boş yatak kalmayınca gazdan etkilenen bazı vatandaşlara takılan serumlar, bahçedeki ağaçlara asıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Göğüş isimli hurdacı Seka Kağıt Fabrikasından hurda olarak satın aldığı tankı kesmeye çalışırken gaz sızdığını fark etti. Çıkan gazdan etkilenen sanayi esnafı hastaneye kaldırılırken, olay yerine polis ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Polis tankın etrafına şerit çekerken gaz sızıntısının sürmesinin ardından sanayi sitesi boşaltıldı. Ayrıca Sanayi sitesi yakınında bulunan ev ve bazı okullarda tedbir amaçlı geçici süre ile boşaltıldı.

Sanayi sitesi ve site yakınlarında ikamet eden vatandaşlar sızan gazdan etkilendiklerini boğazlarında ve gözlerinde yanma meydana geldiğini bu nedenle nefes alıp vermekte güçlük çektiklerini söylediler.
 

Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Gül, Hastanenin tüm birimlerinde ki doktor ve hemşirelerini Acil servise yönlendirdiklerini belirterek, "Şu an nedenini bilmediğimiz bir gazdan etkilendiğini söyleyen yüzlerce vatandaşlarımız hastanemize müracaat etti. Hastalara ilk müdahaleyi yapıp kendilerine serum takarak özellikle hastane bahçesinde bol oksijenli ortamda tedavilerini yaptık" dedi.

Gazdan etkilenerek hastaneye gelen vatandaşların bir kısmına boş yatak kalmayınca hastane bahçesinde takılan serumlar ağaca asıldı. Silifke'ye Mersin İl Çevre Müdürlüğünden ekiplerin beklendiğini belirten yetkililerin konu ile ilgili araştırma yapacakları bildirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2011 Salı 16:15:47
Güncelleme :20 Aralık 2011 Salı 16:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?