2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifke'de çeltik ekimi azalıyor

Sürekli çeltik ekiminden dolayı nadasa bırakma ihtiyacı, girdilerin yükselmesi, küresel ısınmadan dolayı suların azalması nedeniyle çeltik ekiminin azaldığı bildirildi.

Silifke Sulama Birliği Ziraat Mühendisi Şahin Öner, yaptığı açıklamada, 2006'da 7 bin 500 dekar alana ekimi yapılan çeltiğin 2007'de 5 bin, bu yıl ise 4 bin dönüme düştüğünü söyledi.

Çeltik tarlalarına teknik olarak sulama birliğince saniyede 2 litre su verileceğini belirten Öner, "Çeltik ekimi yapan çiftçilerimizin su alma ve boşaltma sırasında kanallarda sızma, taşma ve diğer şekillerde bireylere zarar verilmemesine, sulama kanallarındaki kapakların ayarlarının sulama birliği personellerince yapılması ve etrafa zarar verilmemesi dikkat edilmesi gerekir. Çeltik ekimi yapan çiftçilerimizin çeltik ekim ruhsatını aldıktan sonra ve çeltik ekim sözleşmesi yaptıktan sonra su verilecek. Kahramanmaraş'tan gelen çeltik ustaları tavalardaki suyun kontrollü ve dengeli bir şekilde verilmesi ve ekimin yapılmasını sağlamaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 11:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?