4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'de felaket atlatıldı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde, muhtemel bir taşkının önlenmesi amacıyla Gezende Barajı'ndan bırakılan suyun gece ilçeye ulaştığı, sabah saatlerinde Göksu Nehri'ndeki su seviyesinin düşmesiyle korkulan felaketin atlatıldığı bildirildi. 

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, yaşanabilecek taşkınlar için Bucaklı, Camikebir ve Eyiceli mahallelerinde gece boyunca incelemelerde bulundu. 

Mut İlçesi'ndeki Gezende Barajı'nın 6 adet kapağının dün sabah saat 10.30'da 1.5 metre aralığında açılmasından sonra barajdan bırakılan su, bu sabah itibariyle pik seviyesini doldurarak yatağından çıkmadı. 

İlçe kaymakamlığına vekalet eden Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu başkanlığında kriz merkezi sabahın erken saatlerine kadar taşkın yaşanabilecek mahallelerde ve ova köylerinde gerekli takibin yapıldığını korkulacak bir olayın yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Beyoğlu, "Göksu Nehri'ne bırakılan su, gece 01.00'den itibaren ilçemizden geçmeye başlamış, bugün sabah saatlerinde ise pik seviyesini dolduran nehrin su seviyesinde bir düşüşün olduğu gözlemledik. İlçemizin herhangi bir mahallesinde ya da ova köylerinde hiçbir şekilde taşkın olmadı. Vatandaşlarımızın korkmasına da artık gerek yok" dedi. 

Göksu Nehri'nden geçen suyu izleyen vatandaşlar, korku dolu gece geçirdiklerini belirterek, sabahın erken saatlerinde yapılan açıklamalarla ve tehlikenin geçmesinden dolayı rahat bir nefes aldıklarını söyledi. 



iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 11:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?