5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Silifke'de kros heyecanı yaşandı

Atletizm Federasyonu Kros Ligi 2. Kademe Yarışmaları, Mersin'in Silifke ilçesinde yapıldı.

Atayurt Beldesi'nde 23 Nisan Spor İzcilik ve Eğitim Tesisleri'nin yanındaki parkurda gerçekleşen yarışmalara büyük erkekler, büyük bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, yıldız erkekler, yıldız bayanlar, 16 yaş altı erkekler ve 16 yaş altı bayanlar kategorilerinde 96 takım katılırken, toplam 500 sporcu yarıştı.

Yarışlar sonunda 10 bin metre büyük erkekler ferdi sıralamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Bekir Karayel birinci, Abdurkadir Türk ikinci, Ali Haydar Tekgöz üçüncü, takım sıralamasındaİstanbul Büyükşehir Belediyesi birinci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ikinci, İzmir Büyükşehir Belediyesi üçüncü, 6 bin metre büyük bayanlar kategorisi ferdi sıralamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Etiyopya asıllı Türk vatandaşı Ali Mitu Bekele birinci, Bahar Doğan ikinci, Türkan Erişmiş üçüncü, takım sıralamasında İstanbul Üsküdar birinci, Kocaeli Belediye Kağıtspor ikinci, Beşiktaş üçüncü; 6 bin metre genç erkekler kategorisi ferdi sıralamada Ankara Egospor'dan Hakan Duvar birinci,
Fenerbahçe'den Alper Demir ikinci, Ankara Egospor'dan Hüseyin Pak üçüncü, takım sıralamasında Fenerbahçe birinci, Ankara Egospor ikinci, İzmir Büyükşehir Belediyesi üçüncü, 3 bin metre genç bayanlar kategorisi ferdi sıralamada Kayseri Pansu'dan Tuğba Karakaya birinci, Özlem Kaya ikinci, Esra Aydemir üçüncü, takım sıralamasında Kayseri Pansu birinci, Fenerbahçe ikinci, Kütahya Tarım Kredi üçüncü; 3 bin metre yıldız erkekler kategorisi ferdi sıralamada Ankara Egospor'dan Mustafa Demir birinci,Balıkesir'den Mehmet Demir ikinci, Elazığ İhtisasspor'dan Murat Orak üçüncü, takım sıralamasında Ankara Egospor birinci, Balıkesir Fırat Koleji ikinci, Ağrı Cumhuriyet Lisesi üçüncü; 2 bin metre yıldız bayanlar kategorisi ferdi sıralamada Ankara Yeni Mahalle Belediyespor'dan Sırma Alpoğlu birinci, Nuriye Arslan ikinci, Van Erciş Celebibağıspor Zeynep Yok üçüncü, takım sıralamasında Ankara Yeni Mahalle Belediyespor birinci, Van Erciş Celebibağıspor ikinci, Mardin Nusaybin Gazi YİBO üçüncü; 2 bin metre 16
yaş altı erkekler kategorisi ferdi sıralamada Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Serdal Karataş birinci, Erzurum Türk Telekom'dan Hakan Çeçen ikinci, Ağrı Köy Hizmetlerispor'dan Sebahattin Yıldırımcı üçüncü, takım sıralamasında Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü birinci, Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ikinci, Diyarbakır Diski üçüncü; 2 bin metre 16 Yaş altı bayanlar kategorisi ferdi sıralamada Hatay'dan Hatun Tuna birinci, Aksaray Gençlikspor'dan Ayşe Argun ikinci, Kayseri'den Seher Açar üçüncü, takım
sıralamasında Ağrı Köy Hizmetlerispor birinci, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ikinci, Erzurum Türk Telekom üçüncü oldu.

Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Ergüder Uzun, yarışmalara 500 sporcunun katıldığını belirterek, "Finali Eskişehir'de yapacağız. Dereceye giren ve birinci olan büyük erkekler, büyük bayanlar, genç erkekler, genç bayan takımları Türkiye'yi yurtdışında Avrupa Kulüpler Kupası Şampiyonası'nda temsil edecekler. Pist çok güzel, hava çok güzel. Silifke Kaymakamlığı'na ve Atayurt Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

6 bin metre genç erkeklerde ikinci olan Fenerbahçeli atlet Alper Demir ise, "Yarışma iyi geçti. Ferdi olarak ikinci, takım olarak birinci olduk. Geçen haftalarda takım olarak Avrupa Şampiyonu olmuştuk. Biraz yorgunduk, ancak yine de iyiydik. Bu seneyi şampiyon olarak bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kros yarışmalarının 2. kademesini de 1. kademede olduğu gibi genç erkeklerde birinci olarak tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fenerbahçe Kulübü Atletizm Şubesi Kaptanı Fikret Çetinkaya da, "İkinci takımla aramızdaki puan farkını 30'a çıkardık. Yusuf Alıcı'nın sakatlığı devam etti. Genç bayanlarda ikincilik pozisyonumuz devam ediyor. Önümüzdeki yıl genç bayanlarımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.

Yarışmaları Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Silifke Gençlik ve Spor Müdürü Kamil Acar, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner ile Atletizm Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Halil Oğuz da izledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 17:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?