5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Silifke'de Kur'an kurslarına büyük ilgi

Mersin'in Silifke ilçe merkezinde 35, ilçe genelinde ise 170 camide başlayan Yaz Kur'an kurslarına çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

İlçe merkezi ve köylerde her camide 25-30 öğrenci olmak üzere yaklaşık 4-5 bin çocuğun yaz Kur'an kurslarına katıldığını ifade eden Silifke Müftüsü Bekir Kaplan, çocuklarımın dini öğrenmek için yaz tatilinin iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Kursta öğrencilere Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra çeşitli dini bilgilerde verdiklerini dile getiren Kaplan "Yaz Kur'an kurslarımıza bu yıl büyük ilgi var. Vatandaşlar, çocuklarını sokağın tehlikelerinden korumak, ahlaklı ve dinini, doğru bilimsel bir şekilde öğrenmelerini sağlamak için yaz Kur'an kurslarına gönderiyor. Bu kurslarımızda dinimiz, hurafelerden arındırılmış bir şekilde öğretiliyor. Bunun yanı sıra aile sevgisi de aşılanarak çocukların topluma yararlı insanlar olarak yetiştirilmesine katkıda bulunuluyor. Sürekli denetim altında tuttuğumuz kurslarımız 20 Ağustos tarihine kadar devam edecek" dedi.

Merkez Alaattin Camiinde yaklaşık 30 öğrenciye dini konularda kurs veren Müezzin Ramazan Ayhan ve İmam Hüseyin Mazlum, "Yaz Kur'an kurslarımıza veliler büyük ilgi gösterip çocuklarını gönderiyor. Bizler de çocuklarımıza en doğru şekilde dinini öğretmeye çalışıyoruz. Kurslarımızda özellikle öğrencilerimize İslam'ın inanç esaslarını, Güzel ahlaki bilgileri, Namaz'ı, Sure ve duaları, İlmihal bilgilerini, Peygamber efendimizin hayatını ve Kur'an okumasını öğretiyoruz. Hafta içi her gün öğleden önce devam eden kurslarımızda öğrencilerimize dini konuların yanı sıra arkadaşlık, aile sevgisi ve kişisel davranışlar hakkında da bilgiler aktarıyoruz" şeklinde konuştular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 11:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?