2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifke'de kütüphaneye ilgi az!

Mersin'in Silifke ilçesindeki halk kütüphanesine yetişkin vatandaşların ilgi göstermediği, bu yılın nisan ayına kadar kütüphaneye üye olan 531 kişinin yüzde 70'nin öğrencilerin oluşturduğu öğrenildi.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hamza Uçar, kütüphanede yaklaşık 12 bin kitabın bulunduğunu söyledi. Kütüphaneye kayıtlı 2008 yılı Ocak ayından Nisan ayına kadar 531 üye olduğunu bu üyelerinde okumak için günde 50 kitap aldığını belirten Uçar, "Ancak bu rakamlar bizim için yeterli değildir. İstatistiklere baktığımız zaman üye olan 531 kişinin yüzde 70'ni öğrenciler oluştururken, yüzde 30'unu ise maalesef halk oluşturmaktadır. Bizim amacımız bu rakamı yarı yarıya getirmektir. Bu halkımızın çok televizyon izlemesi, internet kafelerin çoğalması ve kahvehane alışkanlıklarının eğlenceli hale gelmesinden kaynaklanıyor. Okuma alışkanlığımızı genç nesillere taşımamız için Türkçe ve edebiyat öğretmenlerine önemli görevler düşüyor. Öğrencilerimizin kitap okumaya teşvik edilmesi gerekir. Öğrencilik yıllarında kitap okuyan öğrenciler, olgunluk döneminde de mutlaka kitap okuyacaklardır. Amacımız kütüphanemize gelen herkese güler yüzlü olmak ve kitap okumalarını sağlamaktır" dedi.

Kütüphanedeki kitapların tamamının yenilendiğini kaydeden Uçar; "Üyelerimizden para ve depozito almıyoruz. Halkımız nüfus cüzdanı, öğrencilerimiz ise velilerle birlikte gelip üye olabilirler. Halk kütüphaneleri her yaşta her düzeyde ve her meslekten kişilerin çeşitli konulardaki fikir ve düşünce ürünlerinden ücretsizce ve serbestçe yararlandıkları yerle olmakla birlikte ülkemizin sosyal, kültürel ve teknik kalkınmasında yardımcı olan kurumlardan biridir. Verdiği hizmetle halkı eğiten ona kültür veren kütüphanelerimiz insan düşence ve hayal gücünün ifadesini herkesin serbeste yararlanmasını sunan başlıca araçtır. Özellikle yetişkinlere gençlere ve çocuklara dinlendirici eğlendirici kitaplar sağlayarak insan ruhunu da tazeler. Halk kütüphaneleri 7'den 70'e hiçbir ayrılık gözetmeksizin hizmet veren geçmişin fikir ve düşünce ürünlerini günümüze taşıyan ve yarınlara ulaştıran kurumlardır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 10:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?