2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifke'de miras cinneti: 2 ölü

MERSİN’in Silifke İlçesi’nde 48 yaşındaki Yaşar Uysal, miras tarlanın paylaşımı yüzünden anlaşmazlığa düştüğü annesi 74 yaşındaki Rahime Uysal ile kardeşi 34 yaşındaki Caner Uysal’ı pompalı tüfekle öldürdü.

Uysal, boşanma davası açan ve ilk duruşmaları bugün görülecek olan eşi 36 yaşındaki Bediha Uysal’ı da adliye önünde öldürmek için beklerken yakalandı.

Olay bugün saat 02.00 sıralarında ilçeye bağlı Akdere Beldesi’nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Yaşar Uysal, uzun süredir babasından miras kalan tarla yüzünden anlaşmazlık yaşadığı annesi Rahime Uysal’ın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine geldi. İki katlı evin ilk katında oturan kardeşi Caner Uysal’ı ardından da üst katta oturan annesi Rahime Uysal’ı uyurken pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü.

Silah sesleri üzerine uyanarak eve gelen komşuları, çiftçilik yapan Caner Uysal ile annesinin cesetlerini bulup, jandarmaya bildirdi. Eve gelen jandarma geniş güvenlik önlemi alırken, Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından cesetler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

EŞİNİ ADLİYE ÖNÜNDE ÖLDÜRECEKTİ

Çifte cinayetten sonra kaçan Yaşar Uysal’ın peşine düşen jandarma, Uysal ile bir süredir ayrı yaşadığı eşi 2 çocuk annesi Bediha Uysal’ın boşanma davası olduğunu ve davanın bugün Silifke Adliyesi’nde görüleceğini tespit etti. Bunun üzerine jandarma polisle birlikte adliye çevresinde geniş çaplı önlem aldı.

Yaşar Uysal, adliye yakınlarındaki bir ara sokakta 33 K 0208 plakalı otomobilin içinde cinayette kullandığı pompalı otomatik av tüfeğiyle yakalandı. Kendisinden boşanmak için dava açan eşini de öldürmeyi planladığı belirlenen Yaşar Uysal, gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 16:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?